UNIS Flyers heeft gisteravond in Den Haag de eerste wedstrijd in de halve finale serie gewonnen. In de Uithof werd Hijs Hokij met 2-3 verslagen. Vanavond speelt UNIS Flyers in Thialf opnieuw tegen Hijs Hokij. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Hijs Hokij door Adam Logozzo op voorsprong. Binnen een minuut zaten twee UNIS Flyers spelers op de strafbank en daar profiteerde Hijs Hokij door een powerplaygoal van Logozzo direct van. Door een game misconduct penalty van Jasper Kick kreeg UNIS Flyers een lange powerplay. Roope Nikkilä toonde opnieuw zijn klasse en maakte twee treffers tijdens deze powerplay. Met een 1-2 voorsprong begon UNIS Flyers aan de tweede periode. Opnieuw ging het gelijk op in deze spannende wedstrijd. Vijf seconden voor het einde van de tweede periode schoot Lars den Edel vanaf de blauwe lijn de 1-3 binnen. In de derde periode zette Hijs Hokij aan en maakte op de powerplay de aansluitende treffer. Opnieuw scoorde Logozzo. Daarna scoorden beide ploegen niet meer. Door de overwinning komt UNIS Flyers op een 1-0 voorsprong in deze best-of-three serie.

Vanavond spelen beide ploegen de tweede wedstrijd in de serie. Bij winst kwalificeert UNIS Flyers zich voor de finale. Wint Hijs Hokij, dan wordt aanstaande dinsdag de beslissende wedstrijd gespeeld in Den Haag. Om 20.00 uur begint de wedstrijd in Thialf.

Tickets, tickets, tickets!

Deze halve finale wil je niet missen. Het gaat nu om de prijzen. Wie plaatst zich voor de finale? Wil je zaterdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,00, voor volwassenen is de ticketprijs € 16,50. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Steun het team en moedig UNIS Flyers aan! Tot zaterdag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht