In de Elfstedenhal in Leeuwarden pakte UNIS Flyers de eerste winstpartij in de best-of-three serie tegen AHOUD Devils Nijmegen. Na zestig minuten ijshockey gaf het scorebord 4-3 aan in Heerenveens voordeel. Todd Ratchford tekende voor twee treffers.

Vier goals in eerste periode

Devils Nijmegen trad aan zonder hun topscorer RJ Reed, die vanwege een schorsing en een handblessure een tijd is uitgeschakeld. Bij afwezigheid van Reed, gaf de andere import van Devils direct zijn visitekaartje af. Ondanks een powerplay voor UNIS Flyers, scoorde Branden Eden shorthanded de 0-1 na ruim een minuut spelen. De ploeg van coach Mike Nason poetste de achterstand snel weer weg, want Todd Ratchford schoot UNIS Flyers in de powerplay weer op gelijke hoogte: 1-1.

Halverwege de eerste periode kwam Devils Nijmegen opnieuw op voorsprong. Goalie Sjoerd Idzenga moest een rebound weggeven die werd benut door Jim Gudden: 1-2. Wederom duurde de Nijmeegse voorsprong niet lang. Een halve minuut later maakte de Heerenveense topscorer Adam Bezak gelijk: 2-2.

Voorsprong via Ratchford

Ook in de tweede periode ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de veertiende minuut in de tweede periode pakte UNIS Flyers voor de eerste keer een voorsprong. Todd Ratchford schoot vanaf de blauwe lijn de puck hard achter goalie Deniz Mollen: 3-2. Echter kwam Nijmegen binnen twee minuten langszij. Branden Eden maakte zijn tweede van de avond en de derde voor Devils Nijmegen: 3-3.

Game winning goal Den Edel

In de derde periode startte UNIS Flyers prima en zette Devils Nijmegen onder druk. Dat resulteerde na ruim acht minuten in een goede goal van Lars den Edel. Op aangeven van Jasper Nordemann schoot de forward knap raak: 4-3. In het vervolg van de wedstrijd had UNIS FLyers de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen, maar deed dat niet. Ook Devils Nijmegen kwam via Nick de Jong nog gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker maar Sjoerd Idzenga stond zijn mannetje, waardoor UNIS Flyers de eerste wedstrijd in de play-offs naar zich toe trok.

Zondag 18.00 uur

Zondag 30 december staat de return in Nijmegen op het programma. De face-off is 18.00 uur. Beslist UNIS Flyers daar de play-offserie en plaatst zich daarmee voor de bekerfinale? Of trekt Devils Nijmegen de stand gelijk, en is er een beslissende derde wedstrijd nodig? UNIS Flyers weet zich morgen gesteund door tientallen fans in Nijmegen. Ben je er niet bij in Nijmegen? Volg dan de wedstrijd via de social media kanalen van UNIS Flyers.