UNIS Flyers heeft de eerste halve finale wedstrijd in de Beker van Nederland gewonnen. Na penalty shots werd vrijdagavond in Geleen Snackpoint Eaters verslagen. Vanavond vervolgen beide ploegen de serie in Thialf. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

In Geleen kwam UNIS Flyers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na 50 seconden spelen scoorde captain Trevor Hunt. Daarna kwamen er kansjes over en weer, maar doelpunten bleven uit. In de tweede periode was Geleen meer in het aanvalsvak te vinden. Uiteindelijk resulteerde dat in doelpunt. Bartak maakte de gelijkmaker. In de slotperiode nam de spanning verder toe. Met een aantal goede reddingen wisten beide goalies hun doel in deze periode schoon te houden. Overtime bracht vervolgens ook niet de beslissing, dus kwam het aan op penalty shots. Goalie Martijn Oosterwijk wist alle penalty shots te stoppen, terwijl Roope Nikkilä en Pippo Limnell Finocchiaro namens UNIS Flyers wel scoorden.

Tweede halve finale

Vanavond om 20.30 uur staat de tweede wedstrijd in de halve finale op het programma. In het eigen Thialf plaatst UNIS Flyers zich bij winst voor de bekerfinale. Wint Geleen, dan wordt komende woensdag de beslissende wedstrijd gespeeld in Geleen. Tickets voor de wedstrijd van vanavond kunnen online worden gekocht.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht