Voor UNIS Flyers wacht komend weekend weer een vol ijshockeyprogramma. Op zaterdagavond gaat het team van Mike Nason op bezoek bij Amsterdam Tigers, terwijl zondag AHOUD Devils Nijmegen naar Thialf komt. Ook wordt zondagmiddag het nieuwe ijshockey-nummer van UNIS Flyers bekend gemaakt. The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma treden zowel voor de wedstrijd als na de wedstrijd op!

Maar eerst terug naar het ijshockey. UNIS Flyers leed vorig weekend namelijk de eerste nederlaag in de bekercompetitie. Vrijdagavond werd nog met 10-0 gewonnen van Tilburg Trappers Toekomstteam, maar zondagavond moest de ploeg van Nason en Landman hun meerdere erkennen in Microz Eaters Limburg: 6-4. De Limburgers zijn nu als enige team nog ongeslagen in de bekercompetitie.

Gas terug

Coach Mike Nason zag twee verschillende wedstrijden. De wedstrijd tegen het Toekomstteam van Tilburg Trappers zag de coach vooral als voorbereiding op de ontmoeting met Microz Eaters Limburg. ,,Het was een oké-wedstrijd,” was Nason gematigd positief. ,,Als we vol gas blijven gaan, dan maken we er misschien wel 20. Na de eerste periode (stand was 6-0, red.) namen we gas terug zodat we fysiek fit en zonder blessures de wedstrijd konden uitspelen.”

De clash met Microz Eaters Limburg was een indrukwekkende ontmoeting. Eaters nam brutaal het initiatief en de leiding. UNIS Flyers moest telkens terug vechten en liep achter de feiten aan. Uiteindelijk kwam UNIS Flyers nog dichtbij de gelijkmaker, maar net op dat moment scoorde Eaters met een empty-netter de 6-4. ,,We kwamen goed terug in de wedstrijd. Pas toen we meer offensief gingen spelen ging het beter en we hadden zelfs nog een mogelijkheid om op 5-5 te komen, maar helaas viel de gelijkmaker niet,” blikt Nason terug.

Revancheren

Mike Nason trekt genoeg lering uit de nederlaag op bezoek bij Eaters Limburg. ,,Als je een wedstrijd verliest, wil je je zo snel mogelijk revancheren. We staan weer met beide benen op de grond. We moeten op sommige momenten kalmer blijven. Daarnaast maakten we een paar foute beslissingen die impact op het scoreverloop hadden, daardoor kregen kleine foutjes ineens grote gevolgen.”

Komend weekend verwacht Nason dat zijn team een passende reactie geeft op de nederlaag tegen Microz Eaters Limburg. Op bezoek bij Amsterdam Tigers wil Nason dat zijn team de lakens uitdeelt. ,,Ik verwacht meer van Amsterdam Tigers dan toen ze hier in Thialf speelden, drie weken geleden”, zegt Nason. UNIS Flyers zegevierde destijds met 7-0. “Amsterdam speelde vorig weekend goed tegen Den Haag (in overtime verloren ze van Den Haag met 5-4, red.). De ervaren spelers van Amsterdam zijn er weer bij, dus ik verwacht een goede wedstrijd,” kijkt Nason vooruit.

Zondagmiddag wacht UNIS Flyers een krachtmeting met AHOUD Devils Nijmegen. Drie weken geleden won het team van Nason met 5-2 in Nijmegen. ,,Ze hebben dit jaar een hele groep nieuwe spelers gekregen. Aanvallend zijn ze goed en ze scoren heel gemakkelijk hun goals. Daarnaast hebben ze met Deniz (Mollen, de goalie, red.) één van de beste goalies van Nederland. We moeten zorgen dat we de druk op hun verdediging houden.”

Complimenten

Mike Nason neemt ook nog even tijd om zijn complimenten uit te spreken over het nieuwe ijshockey-nummer van UNIS Flyers. ,,Ik heb het al een paar keer mogen horen,” lacht Nason. ,,Het is een goed nummer! Ik hoop dat veel mensen het nummer kunnen waarderen. Ik was eerlijk gezegd wel verrast dat het zo’n goed nummer is, en ik denk dat de song potentie heeft om bekend te worden in de ijshockey-wereld,” aldus Nason.

Wees er zondag bij!

Voor aanvang van de wedstrijd tegen AHOUD Devils Nijmegen (face-off: 17.00 uur) treedt The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma op! Rond (16.50 uur) zullen zij het nieuwe ijshockey-nummer van UNIS Flyers presenteren in de ijshockey-arena. Na afloop van de wedstrijd geeft The Bounty Hunters nog een optreden in de Business Club. Kom op tijd naar Thialf want er wordt veel drukte verwacht!
Wil je dit unieke moment niet missen? Kom zondagmiddag naar Thialf! Geniet van een prachtige pot ijshockey en beleef het nieuwe nummer Standing Strong! Voor tickets via VanPlan klik hier.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht