UNIS Flyers had vorig weekend een uitstekende start van het BeNe-League seizoen. De ploeg van Mike Nason won van Zoetermeer Panters (5-2) en HYC Herentals (0-4). Daarmee heeft de Heerenveense ijshockeyclub direct de volle buit gepakt in het eerste weekend van de Belgisch Nederlands competitie. Dat wil coach Nason komend weekend opnieuw bewerkstelligen.

Terugblik

Afgelopen weekend tegen HYC Herentals was UNIS Flyers uiterst gemotiveerd voor een goed resultaat. ,,Je weet dat als je niet gemotiveerd bent, je de deksel op de neus kunt krijgen,” vertelt Mike Nason. ,,De motivatie tegen een ploeg als Tilburg Trappers Toekomstteam is wel iets anders. Zo’n wedstrijd hoort erbij.” Op bezoek bij HYC Herentals was UNIS Flyers vooral in de tweede en derde periode heer en meester. ,,We speelden heel solide en controleerden de wedstrijd. We maakten snelle drie goals. Daarnaast verliep onze penalty-kill uitstekend,” blikt Nason terug.

Tilburg Trappers

Vrijdagavond speelt UNIS Flyers tegen Tilburg Trappers in Thialf. Twee weken geleden stonden beide ploegen ook in Thialf tegenover elkaar. Destijds voor de bekercompetitie. UNIS Flyers won die wedstrijd met 11-1. Coach Nason weet dus wat hem te wachten staan. ,,Die ontmoeting was prima. Dit is één van de wedstrijden die er bij hoort. We moeten hem spelen, en zorgen dat we de goede vastigheden aanhouden. Goed blijven spelen, geen blessures oplopen en de wedstrijd professioneel uitvoeren. Wij zijn kwalitatief beter, dus ik verwacht niet een lastige overwinning.”

Bulldogs

Zaterdag reist UNIS Flyers opnieuw af naar België. Dit keer naar Bulldogs Liège. ,,We hebben ze vier keer uitgeschakeld in de playoffs, in de afgelopen vier jaar. Zij zijn erg sterk in de omschakeling, dus daarin moeten we ze niet voeden. Het zal geen easy game worden. We moeten zorgvuldig zijn in de passing en niet sloppy worden. Ik denk dat Bulldogs Liège dit jaar zeker mee gaat strijden om het kampioenschap,” blikt Nason vooruit.

Kom vrijdagavond naar Thialf!

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen Tilburg Trappers Toekomstteam? Vrijdagavond 15 november 2019, om 20.30 uur. Koop dan vlug hier je tickets via VanPlan, en dan zien we jou in Thialf! Tot dan!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht