Het is UNIS Flyers niet gelukt om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen. UltimAir Hijs Hokij was met 6-3 te sterk voor het team van coach Mike Nason. De Ron Berteling schaal ging daarom naar de Hagenezen. 

Voorafgaand aan het duel mochten oud-Flyers speler Trevor Hunt de Wil van Dommelen trofee (best Defense) in ontvangst nemen, en kreeg goalie Martijn Oosterwijk de Frans Henrichs bokaal (meest waardevolle speler) over het afgelopen seizoen. Ook werden twee oud-Flyers spelers toegevoegd aan de Hockey Hall of Fame: Jack de Heer en Tonnie Collard.

Snelle voorsprong

UNIS Flyers begon het duel met UltimAir Hijs Hokij uitstekend. Na zes minuten prijkte er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Twee powerplays werden identiek door Jesse Barwell benut. Echter kwam in de eerste periode UltimAir Hijs Hokij ook via twee powerplays terug tot 2-2. En bracht Van der Schuit nog in de eerste periode Hijs Hokij op voorsprong: 2-3. In de tweede en derde periode liep de Haagse ploeg uit naar 2-5. Mike Collard zorgde nog voor 3-5, maar Jurryt Smid bepaalde de eindstand op 3-6.

Ernesto Klem, vorig seizoen nog spelend voor UltimAir Hijs Hokij, was teleurgesteld over het optreden van zijn team. ,,We waren niet ready. We verloren veel duels en waren niet scherp. In de oefenwedstrijden die we speelden liep het veel beter, maar vandaag kwam dat er niet uit.”

In de tweede periode, met een tussenstand van 2-4, schoot Ernesto een mooi schot tegen de lat. ,,Het was een grote kans op de aansluitingstreffer. Als die erin gaat, kan het een andere wedstrijd worden.”

Andere rol

Bij UNIS Flyers heeft Ernesto een andere rol dan in de afgelopen jaren. Hij krijgt een belangrijke plek in de powerplay van UNIS Flyers, maar ook in de penalty kill is hij een veel ingezette speler ,,Ik merk dat er dit seizoen iets meer van mij wordt verwacht. Ik moet opstaan, krijg kansen en die moet ik pakken.”

Het leek alsof het jonge team van UNIS Flyers niet opgewassen was tegen de ervaring van het Haagse team. ,,Je ziet dat ze weten wat ze doen,” vertelt Ernesto. ,,Maar dat moet niet iets uitmaken.” Ernesto speelde de afgelopen twee jaar in Den Haag, en kwam dus veel bekenden tegen bij de opponent. ,,Het is altijd leuk om weer tegen ze te spelen.”

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht