Na het stoppen van Jeff Honebeeke als goalie bij UNIS Flyers, heeft de club niet lang stil gezeten. Een oude bekend werd terug gehaald naar Thialf. Almer de Boer (19) komt over van het Zweedse Varberg HK.

Almer is geboren en getogen in Heerenveen, maar heeft de afgelopen jaren buiten de Friese provinciegrenzen ervaring opgedaan. Hij speelde twee jaar bij Tilburg Trappers en maakte daarna de stap naar Varberg HK in Zweden waar hij het afgelopen jaar speelde. Nu keert hij terug op het vertrouwde nest.

,,Heerenveen voelt als mijn thuis. Ik kreeg de kans om terug te komen en dacht ‘waarom niet?’, vertelt Almer, bij wie het keeper-zijn al vroeg door z’n aderen stroomde. ,,Vanaf jongs af aan wilde ik al op goal staan. In de U8 moest je nog doordraaien, zodat iedereen een keer op goal kwam te staan. Zodra iemand dan niet wou, wilde ik altijd wel. Ik vind het iets hebben. Je kunt als keeper de wedstrijd voor je team winnen. Het is een uitdaging.”

Bij UNIS Flyers komt Almer coach Mike Nason tegen, met wie hij al eerder werkte bij de RTC. ,,Ik ken hem al een tijdje. Ook heb ik eerder al eens met het eerste team meegetraind en ben ik een paar wedstrijden mee geweest als tweede keeper.”

Naar Trappers

In Tilburg deed Almer ervaring op als goalie in de BeNe-League. ,,Ik heb daar veel geleerd en wedstrijden gespeeld op hoog niveau. We hadden een jong team, dus ik kon veel minuten maken en kreeg veel schoten te verwerken.” Na twee jaar Tilburg stapte hij over naar Zweden.

‘’Het was voor mij altijd een doel om in Zweden te ijshockeyen. Dat trok me meer aan dan bijvoorbeeld Canada. Toen ik de kans kreeg, heb ik ‘m gepakt. Ik heb me daar goed kunnen ontwikkelen als ijshockeyer maar ook als persoon,” zegt Almer.

Goalie-training

,,In Zweden hadden we een goalie-coach. Hij was er elke training. Met de andere imports hadden we ook in de ochtend training. Ik heb daar veel persoonlijke training gehad en we speelden daar twee, drie wedstrijden in de week. In de jeugd van Heerenveen en Tilburg speelden we één wedstrijd per week.”

Ook de komende zomer zit Almer niet stil. ,, Ik ga weer beginnen met CIOS. In Tilburg deed ik Sport en Beweging en heb daarna een tussenjaar gehad. Nu ga ik weer instromen in de sportopleiding, waar ik de richting Watersport ga ik doen. Ik ben opgegroeid met zeilen en ga mijn stage als zeilinstructeur in Hemelum oppakken. Daarnaast probeer ik zoveel als mogelijk ijstraining te pakken en mij conditioneel voor te bereiden op het ijshockeyseizoen,” besluit Almer.

Deel dit bericht