Aanvaller Wessel Copier maakt de overstap naar UNIS Flyers. Afgelopen seizoen zou Wessel deel uitmaken van de selectie van Zoetermeer Panters, maar dat seizoen is nooit gestart. Daarvoor speelde de aanvaller meer dan vijf seizoenen in het BeNe-League team van Nijmegen Devils.

Hoewel Wessel pas 23 jaar is, heeft hij al een behoorlijk veel ervaring in de BeNe-League. Geboren in Utrecht en daar zijn eerste stappen gezet in het ijshockey en vanaf zijn 15e bij Nijmegen Devils. ,,Ik ging op mijn 15e naar Nijmegen om daar te spelen in de jeugd en om kans te maken op het eerste team. Maar eigenlijk ging het andersom, ik speelde in het eerste team en deed dat in combinatie met de jeugdteams,” blikt Wessel terug.

Zoetermeer

Hij speelde tot het seizoen 2019-2020 bij Nijmegen. Daarna maakte hij de overstap naar Zoetermeer. ,,Ik werd benaderd door Zoetermeer. Ik had al vaker contact gehad met Alex Andjelic, toenmalig coach van Zoetermeer maar helaas inmiddels overleden. Ik zag dat als een mooie stap voor mij. Een nieuwe omgeving. Ik was net afgestudeerd aan mijn opleiding Fysiotherapie. Het klopte op dat moment. Ik werd met open armen ontvangen en had het erg naar mijn zin. Maar helaas is dat seizoen niet doorgegaan.”

Overstap naar UNIS Flyers

Afgelopen zomer kwam UNIS Flyers ineens op zijn pad terecht. ,,Dat stond niet in mijn planning,” lacht Wessel. ,,Toen Mike Nason mij belde was ik nog gewoon bezig met Zoetermeer. Ik ken Mike van het nationale team. We hebben al eens eerder contact gehad, en het voelt nu goed om deze stap te maken. UNIS Flyers is een club met veel aanzien en ik heb zin om voor deze club aan de slag te gaan,” vertelt de aanvaller.

Hij gaat verder: ,,UNIS Flyers speelt al jarenlang voor de prijzen. Ze hebben altijd een goede selectie. Ik zie UNIS Flyers als een heel professionele organisatie. Die combinatie heeft er voor gezorgd dat ik voor Heerenveen heb gekozen. Ik heb een aantal keren met Mike Nason getraind bij het nationale team. Ik kan goed met hem opschieten. De communicatie verloopt goed. Mike is duidelijk en recht door zee. Hij is ook iemand die het beste voor heeft met ijshockey. En hij heeft bewezen dat hij ver kan komen met een team,” is Wessel vol lof over zijn coach en de club UNIS Flyers.

Vol Thialf

Wessel kijkt uit om te beginnen bij zijn nieuwe club. ,,Ik hoop komend seizoen weer voor de prijzen mee te doen. Dat is mijn sportieve ambitie. De ervaringen die ik heb in Thialf zijn super mooi. Publiek wat achter de ploeg staat en het nodige geluid maakt. Ik denk dat iedere ijshockeyer het geweldig vindt om in een vol Thialf te spelen.”

Bij UNIS Flyers wil Wessel Copier zijn volgende stap zetten in zijn carrière. ,,Ik heb al een aantal mooie stappen kunnen zetten. Sportief heb ik niet stil gezeten. Mijn baan (als fysiotherapeut, red.) laat het toe om veel met sport bezig te zijn. Ik heb veel getraind, ook toen de sportscholen dicht waren. Dat was erg prettig. Met Zoetermeer hebben we afgelopen jaar lang doorgetraind tot en met december. Toen het weer mocht, ben ik direct op het ijs gestapt. Zodra het kan, train ik op het ijs of in de sportschool. Ik wil zo fit als mogelijk aan het nieuwe seizoen beginnen,” klinkt het strijdvaardig.

De fans van UNIS Flyers mogen dan ook wel iets van Wessel verwachten, vindt hijzelf. ,,Sinds mijn 15e speel ik al in het eerste team. In het laatste seizoen bij Nijmegen heb ik laten zien om bepalend te kunnen zijn en het spel te kunnen maken. Ik wil ook bij UNIS Flyers mijn waarde en kwaliteiten laten zien. Ik typeer mezelf als een speler die voor elke meter zal vechten. Zestig minuten blijven gaan. Ik kan een doelpunt maken en wil samen met het team voor leuke wedstrijden gaan zorgen,” besluit Wessel.

Foto: Wessel Copier

Deel dit bericht