Aankomende zomer maken de broers Viktor en Jasper Nordemann deel uit van de UNIS Flyers. Viktor komt over van het Tilburg Trappers II en zal de verdediging gaan versterken. Zijn oudere broer Jasper begon het seizoen 2017/18 bij hetzelfde Trappers, speelde zelfs 7 wedstrijden in het Oberligateam, maar maakte halverwege de overstap naar de Nijmegen Devils. Hij zal deel uit gaan maken van de aanvalslinies.

Jasper (21) en zijn jongere broer Viktor (19), beiden geboren, getogen en woonachtig in Amsterdam, hebben ondanks hun relatief jonge leeftijd al flink wat clubs achter hun naam. Bij de nationale jeugdselecties kwamen zij in contact met Mike Nason. Hierdoor is het balletje langzaam gaan rollen en dragen zij aankomend seizoen het shirt van de UNIS Flyers.

Buitenland

Beide broers zijn producten van de sterk aangeschreven jeugdopleiding van Amsterdam. Later vertrokken zij naar Eindhoven, om daar deel uit te maken van het CTO. Jasper Nordemann woonde daar in een huis samen met Lars den Edel. Toen hij zag dat Den Edel ging voor een avontuur in het buitenland, wilde Jasper dat ook. Hij heeft vervolgens een seizoen gespeeld voor de jeugdacademie van de Espoo Blues, destijds een topclub op het hoogste niveau in Finland. ‘Een belangrijke leerschool. Ik ben daar als persoon zelfstandig geworden en als ijshockeyer enorm gegroeid. Als je een paar keer minder goed trainde, dan zat je op de tribune. Van zo’n mentaliteit word je wel beter,’ aldus Jasper.

Nieuw avontuur

Viktor Nordemann bindt de schaatsen weer onder na een korte stop van een half jaar. Na 12 wedstrijden bij Tilburg Trappers II hield de verdediger het een tijdje voor gezien en koos ervoor om zich even een halfjaar te richten op school. Nu ligt de weg weer open voor een nieuw avontuur in Heerenveen. Ook hij heeft ervaring met het spelen in een goede jeugdcompetitie in het buitenland. Van zowel Iserlohn Roosters U19 en Moskitos Essen U19, bekende Duitse clubs, droeg hij een seizoen het shirt in de DNL2, het op een na hoogste jeugdniveau bij onze oosterburen.

Ontwikkelingsperspectief

De gebroeders Nordemann kunnen, gezien hun cv, bestemd worden als echte avonturiers, al willen zij daar niets van weten: ‘Wij willen gewoon spelen op de plek waarvan wij denken dat dat het beste voor onze ijshockey-ontwikkeling is. Op dit moment denken we dat dit in Heerenveen is. Het is een van de topclubs in de BeneLiga en er staat gewoon een goed team met een goede mix van oude en jonge spelers. Dat spreekt ons aan. Wij denken dat we hier nog veel kunnen leren en kunnen groeien in dit team.’

De selectie

Jasper is de negende aanvaller die aan de selectie van coach Mike Nason wordt toegevoegd. Daarmee zijn er reeds drie lijnen compleet. Met Viktor Nordemann en de contractverlenging van Ernesto Klem deze week liggen er reeds zes verdedigers vast. Voor de verdere invulling van de selectie houdt het bestuur van de UNIS Flyers alle opties open en voert het gesprekken met verschillende spelers. De komende weken zal hierover meer duidelijk worden.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Tickepoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Deel dit bericht