Na de winst in Luik zaterdagavond (0-2), weet UNIS Flyers de tweede wedstrijd in de best-of-three serie in de kwartfinale van de playoffs in de BeNe-League, niet te winnen. Bulldogs Liège wint in Thialf met 1-4. Daardoor speelt UNIS Flyers dinsdagavond (20.00 uur) in Luik de derde, beslissende wedstrijd.

Bij UNIS Flyers ontbraken drie spelers, die zaterdagavond nog wel op het ijs stonden. Mike Collard kreeg één wedstrijd schorsing, Lars den Edel haakte geblesseerd af en ook Martijn Oosterwijk moest vanwege een schorsing vanaf de tribune de wedstrijd toekijken. Goalie Almer de Boer nam zijn plek in.

UNIS Flyers start prima aan de wedstrijd en heeft de overhand. Toch komt Bulldogs Liège in de eerste periode op voorsprong. Die voorsprong werd snel in de tweede periode door Derek Seguin teniet gedaan: 1-1. Seguin kwam afgelopen week over van het Eredivisie-team, doordat Frankie Pucci door een blessure niet meer in actie komt. Ondanks de kansen voor UNIS Flyers, scoorde Bulldogs Liège de 1-2. In de derde periode lukte het UNIS Flyers niet meer om de gelijkmaker te forceren, en liepen de Belgen in de twee slotminuten uit naar 1-4.

,,Aan het plan lag het niet,” vond goalie Almer de Boer na afloop. ,,We hadden veel meer schoten, maar ja. De puck moet er wel in. Het was een tight game. Maar gelukkig gaat de serie over drie wedstrijden, en hebben we dinsdag weer een kans om de halve finale te bereiken.”

Almer mocht dus starten als goalie, omdat Martijn een dag eerder een schorsing op liep. Almer was er klaar voor. ,,Het was belangrijk om te zorgen dat je relaxt blijft en niet te nerveus het ijs op gaan. In november had ik mijn laatste ‘start’ als goalie. Uiteindelijk maakt het niet uit of je een oefenwedstrijd speelt of een kwartfinale playoffs. Het blijft hetzelfde spelletje. Het is mijn taak om de pucks te stoppen. Het eerste schot op goal stopte ik, dat geeft dan wel een goed gevoel,” blikte Almer terug.

,,Vandaag lukt het helaas niet, maar dinsdag moeten we er weer klaar voor zijn,” kijkt Almer vastberaden vooruit.

Kijk de samenvatting van de wedstrijd UNIS Flyers tegen Bulldogs Liège hier via FlyersLive.TV.

TypeDagDatumTijdstipThuisspelendUitspelendTickets
Kwartfinale playoffsZaterdag9 mrt 202420.30 uurBulldogs LiègeUNIS Flyers0-2
Kwartfinale playoffsZondag10 mrt 202419.00 uurUNIS FlyersBulldogs Liège1-4
Kwartfinale playoffsDinsdag12 mrt 202420.00 uurBulldogs LiègeUNIS Flyers

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht