UNIS Flyers verloor afgelopen weekend twee wedstrijden. Deze week moet de knop weer om, en kan het vizier op de volgende tegenstanders. Vanavond in Duitsland bij Neuwied (20.00 uur) en zaterdagavond in Thialf tegen Chiefs Leuven (20.00 uur).

De twee nederlagen vond coach Mike Nason frustrerend. ,,Ik vind niet dat we zijn weg gespeeld. Qua schotenverhouding lagen we niet veel uit elkaar. Maar de timing van de fouten is het grootste issue. Dat moeten we beter gaan managen. Spelers willen soms te veel doen, waardoor ze in hun ijver de puck verliezen en de tegenstander met een turnover komt. We moeten meer samen gaan spelen. Als team. En ons eigen straatje schoon houden. Slimmere beslissingen nemen, en ook team-first-beslissingen.”

De trainingen van deze week lieten in ieder geval de goede wil van de spelers zien. ,,We hebben goed en hard getraind. De spelers reageerden daar goed op. Een wedstrijd verliezen is niet het einde van de wereld, maar we moeten daar wel van leren en onszelf verbeteren,” vindt Nason.

Nason kijkt uit naar komend weekend. ,,We hebben in de afgelopen jaren al een paar keer tegen Neuwied gespeeld in de Inter Region Cup. Het is een goed team met fanatieke supporters.” Zaterdag komt Chiefs Leuven naar Thialf. ,,Zij versloegen vorig weekend Neuwied in Duitsland. Een goede prestatie. We zijn laat thuis uit Duitsland, het wordt dus een kort nachtje. Maar we moeten zorgen dat we fysiek en mentaal klaar zijn voor deze uitdaging.”

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht