Voor UNIS Flyers start komend weekend de bekercompetitie. Vrijdagavond gaat de ploeg van coach Mike Nason op bezoek in Nijmegen, terwijl zondagmiddag Amsterdam naar Thialf komt. Het worden twee interessante duels. Nijmegen heeft de selectie flink versterkt en wil dit seizoen hoge ogen gooien, terwijl Amsterdam een gevaarlijke tegenstander is.

Twee weken geleden pakte UNIS Flyers voor het eerst in de historie de Ron Bertelingschaal. Daarna moest coach Mike Nason met zijn ploeg twee weken wachten voordat er weer een wedstrijd op het programma stond. ,,Dat vind ik lang duren,” erkent Mike Nason. ,,Het liefst wil je doorgaan en wekelijks de wedstrijden spelen.”

De Heerenveense coach is inmiddels wel uit zijn opstelling, maar hij weet ook dat dat elk moment weer anders kan zijn. ,,Zodra je denkt dat je de ideale samenstelling hebt, verander je het weer,” lacht Nason. ,,Het is een continue proces van proberen. Sommige jongens werken zich in een seizoen op, en krijgen meer ijstijd. Maar soms probeer je ook spelers op een andere positie uit,” geeft Nason een kijkje in zijn kaarten.

Vrijdagavond: Ahoud Devils Nijmegen

Flyers begint vrijdagavond aan zijn eerste wedstrijd in de bekercompetitie. De reis gaat naar Nijmegen waar Ahoud Devils wacht. ,,Ik heb nog nooit als coach tegen de coach van Nijmegen gespeeld, dus ik weet niet goed wat ik van hem kan verwachten,” zegt Nason.

Nijmegen won de eerste duels van de bekercompetitie overtuigend. Eerst werd het Trappers Toekomstteam met 17-1 opzij gezet, terwijl een dag daarna op bezoek in Den Haag met 1-4 de winst werd gepakt. Mike Nason is op zijn hoede voor de Nijmeegse ploeg. ,,Het is altijd lastig in Nijmegen,” weet de coach. Vooral een wedstrijd op vrijdagavond heeft niet de voorkeur van Nason. ,,Op vrijdag is het net wat lastiger. Sommige spelers hebben er een werkdag op zitten. Daarnaast zit het verkeer meestal wat tegen omdat we in de spits moeten rijden. Maar als we eenmaal op het ijs staan, dan zijn we volop met de wedstrijd bezig.”

Mike Nason zag de uitslagen van het vorige weekend voorbij komen. ,,Met 17-1 winnen is niet leuk voor Tilburg, maar ook niet voor Nijmegen.” Vervolgens won Nijmegen een dag later heel knap in Den Haag. ,,Ik heb gehoord dat het een close game was en dat Den Haag ook kansen heeft gehad. Maar Nijmegen heeft een heel goed team, en wij moeten ons uiterste best doen en een goede teamprestatie neerzetten. Het is direct een grote wedstrijd.” Nijmegen wil dit seizoen meestrijden voor de prijzen, maar die ambitie heeft Flyers ook.

Zondagmiddag: Amsterdam Tigers

Zondag kruist Flyers de degens met Amsterdam Tigers. Vorig weekend kende Amsterdam wisselend succes. In eigen huis werd nipt gewonnen van Zoetermeer (4-3). Een dag later verloor Amsterdam op bezoek in Geleen met 5-0. De ploeg uit de hoofdstad speelt vandaag al zijn vierde wedstrijd in de bekercompetitie. ,,Het is een goed team,” steekt Nason van wal. ,,Amsterdam heeft een goede mix van veteranen en jonge talenten. Hun vaste kern is sterk met spelers als Kars, Mackie-Kwist, Kathan en natuurlijk John Versteeg. Je hoeft Versteeg niet te vertellen hoe je een goal moet maken. Het is aan ons om er een harde en snelle wedstrijd van te maken, want daar ligt onze kracht.”

Kom naar Thialf!

Wees er zondagmiddag bij! Wil je bij de wedstrijd zijn tussen UNIS Flyers en Amsterdam Tigers zondagmiddag? De face-off is om 17.00 uur in Thialf. Je kunt al kaarten kopen in de voorverkoop! Tickets zijn te verkrijgen via VanPlan (klik hier).

Deel dit bericht