Na de dubbele winst op Snackpoint Eaters Limburg afgelopen weekend, ontmoet UNIS Flyers dit weekend twee Belgische tegenstanders. Vanavond komt Mechelen Golden Sharks naar Thialf (face-off: 20.30 uur). Zondagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Chiefs Leuven (18.15 uur).

Coach Mike Nason is erg blij dat zijn team zich afgelopen weekend ten koste van Eaters Geleen plaatste voor de bekerfinale. ,,Dat is heel belangrijk. Het is een nieuw jaar. Nieuw seizoen. Het bereiken van een finale is een grote prestatie. Je kunt verwachtingen hebben, maar je moet het alsnog doen. We zijn namelijk een ander team dan bijvoorbeeld twee jaar terug. Het bereiken van de finale is iets om trots op te zijn en een kans om een speciale wedstrijd in het Nederlandse ijshockey te spelen.”

Terugblik op wedstrijden tegen Eaters

Het vertoonde spel van UNIS Flyers stemde coach Nason tevreden. ,,Als je uit een break van vier weken komt, is het afwachten hoe de groep reageert op het ijs. Ik wist dat de energie in de groep zat, maar je moet daar ook gedoseerd mee omgaan. Dat ging gelukkig goed. Vanaf de eerste puckdrop zaten we er bovenop.” Een dag later won UNIS Flyers ook in Geleen (5-3). ,,Dat was ook een prima wedstrijd. We gaven de tegengoals te gemakkelijk weg en we kregen onnodige straffen tegen. Maar de penalty-kill deed goed z’n werk.”

Vizier op Mechelen en Leuven

Dit weekend speelt UNIS Flyers twee wedstrijden voor de BeNe-League. Vanavond tegen Mechelen. ,,Mechelen heeft koploper Bulldogs Luik afgelopen weekend verslagen. Dat zegt wel iets. Ze staan één plek onder ons in de ranking. De punten zijn daarom belangrijk voor ons. Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen Leuven. Winst is het enige wat telt om vooruit te blijven kijken,” besluit Nason.

UNIS Flyers – Mechelen Golden Sharks via livestream

Vanavond om 20.30 uur speelt UNIS Flyers tegen Mechelen Golden Sharks in Thialf. Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn met de huidige COVID19 maatregelen, is deze wedstrijd live te volgen via Flyers Live TV. Seizoenkaarthouders en leden van de Business Club kunnen deze wedstrijd kosteloos bekijken. Heb je al eerder een account aangemaakt? Dan moet je eerst inloggen en daarna via Abonnementen je account upgraden naar ‘UNIS Flyers Premium’. Kijk op Hoe werkt het voor alle stappen.

Heb jij geen seizoenkaart? Dan kun je een ‘wedstrijdticket’ (Pay Per View) kopen bij Flyers Live TV. Heb je al eerder een account aangemaakt? Log dan in en volg de stappen via Pay Per View. Nog niet eerder een account aangemaakt? Kies bij Abonnementen voor ‘Pay Per View’ en volg de stappen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht