De aanval van UNIS Flyers wordt komend seizoen versterkt met Mike Collard. De pas 19-jarige forward komt over van Zoetermeer Panters, waar hij vorig seizoen goed was voor 4 goals en 2 assists in 12 wedstrijden. Ook Jasper Nordemann blijft langer bij UNIS Flyers. Later vandaag een interview met de assistent-captain.

,,Ik wilde graag een stapje hogerop,” vertelt Mike Collard, als hem gevraagd wordt waarom hij voor UNIS Flyers heeft gekozen. ,,Ik had goed contact met coach Mike Nason. Daarnaast heb ik ook veel contact met mijn oom gehad (Tony Collard, red.). Hij heeft vroeger ook voor Flyers gespeeld en hij vertelde mij dat Heerenveen een echte ijshockeystad is met veel fans en waar een heel mooie sfeer in Thialf hangt. Daar krijg ik een extra stukje adrenaline van.”

Mike Collard speelde twee seizoenen in de Verenigde Staten, waar hij voor Fox Motors AAA speelde. ,,Dat was een hoog niveau. Toen ik terug naar Nederland kwam, kenden de coaches mij nog niet. Daarom begon ik eerst bij Dragons Utrecht.” Bij dat team was zijn vader Stefan Collard de hoofdcoach. Al vrij snel maakte Mike de overstap naar Zoetermeer Panters.

Zijn prima prestaties bij Zoetermeer Panters bleven niet onopgemerkt bij de coaches van het Nederlands team. Ze namen Mike mee naar het WK in Kroatië. Hij speelde daar uitstekend en scoorde twee goals en gaf twee assists in vier wedstrijden. ,,Dat vond ik echt een hele ervaring. Ik had niet verwacht dat ik direct mee mocht doen. In mijn eerste wedstrijd voor het Nederlands team scoorde ik ook al direct mijn eerste doelpunt. Daar was ik heel erg blij mee,” vertelt Mike.

Bij het Nederlands team kwam hij ook coach Mike Nason tegen, met wie hij nu weer samen gaat werken bij UNIS Flyers. Voor het komende seizoen is Mike Collard helder. ,,Ik hoop dat ik voor Flyers goals kan maken en ik ga flink mijn best doen. Om zodoende het team naar de beste plek te brengen. Eigenlijk wil ik gewoon kampioen worden,” lacht Mike.

Deel dit bericht