UNIS Flyers heeft haar defensie versterkt met Floris van Elten. De 21-jarige verdediger komt over van Eaters Limburg, maar speelde daarvoor 3,5 jaar met Tilburg Trappers in de Oberliga. Van Elten brengt op jonge leeftijd al veel ervaring met zich mee.

Floris heeft zin in zijn avontuur bij UNIS Flyers. ,,Over ruim een week word ik 22. Op mijn 16e was ik op trainingskamp in Tsjechië waar ik Mike Nason ontmoette. Destijds speelde ik nog bij Tilburg, maar ik voelde een goede klik met Nason. In Tilburg kreeg ik op dat moment de kans om mee te spelen met het Oberliga-team, en daar heb ik voor gekozen. Nu kwam ik Mike Nason weer tegen bij het Nederlands team en vond ik het een mooi moment om naar Heerenveen te gaan. Een sprong in het diepe,” vertelt Floris.

De defensie van UNIS Flyers wordt dus versterkt met Van Elten, die zichzelf omschrijft als een consistente verdediger. ,,Ik ben een vaste waarde en maak weinig fouten. Ik ben rustig aan de puck en houd het overzicht,” legt hij uit.

Met Van Elten haalt UNIS Flyers een ervaren verdediger in huis. ,,Ik heb 3,5 jaar met Trappers meegedraaid in de Oberliga. Dat was echt kicken. In mijn eerste jaar werden we direct kampioen in de Oberliga. De sfeer in Duitsland is fantastisch, de sport leeft heel erg bij de fans. Het niveau is natuurlijk ook hoog. Ook al zijn het lange busreizen, het was een hele ervaring. Je komt soms in een heksenketel terecht. We werden soms zo hard uitgefloten, dat het pijn deed aan de oren. Maar ik vond dat niet erg. In soms kleine dorpen speelde je voor grote, volle stadions. Prachtig om mee te maken,” blikt Floris terug.

Floris maakte nog even een tussenstap bij Eaters Limburg vorig seizoen. ,,Ik ben in goed overleg bij Trappers vertrokken. De concurrentie is daar moordend. Het zijn stuk voor stuk goede verdedigers. Ik wil graag een belangrijke speler zijn. Daarom maakte ik de keuze om naar de BeNe-League te gaan.”

Bij UNIS Flyers wil Floris voor de prijzen gaan spelen. ,,Ik hoop dat we als team net zoals vorig seizoen om de prijzen gaan spelen. Afgelopen jaar verloor UNIS Flyers de beker en het Nederlands kampioenschap, maar won het de BeNe-League. Komend seizoen moeten we weer voor alle drie de prijzen gaan.”

Floris gaat het ijshockey bij UNIS Flyers combineren met een studie aan de Johan Cruyff Academy in Groningen. Hij gaat daar Commerciële Economie studeren. Daarnaast wil hij zich ontwikkelen als speler in Thialf. ,,Ik wil een dragende speler worden en een vaste waarde in het team. Het liefst zo snel mogelijk. Ik wil om de prijzen spelen bij UNIS Flyers,” besluit Floris.

Foto: Brigitte Jansen

Deel dit bericht