UNIS Flyers heeft de oefencampagne op het nieuwe seizoen zondag in Thialf afgesloten met een winst op Zoetermeer Panters: 5-2. De generale repetitie volgt vrijdag 1 oktober, dan speelt UNIS Flyers de laatste oefenwedstrijd op bezoek bij Füchse Duisburg. Een week later begint de bekercompetitie. Deze start op zaterdag 9 oktober, met een thuiswedstrijd tegen Den Haag. Aanvang: 20.00 uur. 

Met Lars den Edel voor het eerst deze voorbereiding in de line-up startte UNIS Flyers goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten kwamen de Friezen op voorsprong door een goal van jongeling Lennart Vosmer: 1-0. Amper drie minuten later verdubbelde Wessel Copier de score: 2-0. Maar niet lang daarna bracht oud-Flyer Tobie Collard de spanning terug door er 2-1 van te maken.

In de tweede periode kwamen beide teams niet tot scoren en werden ook geen grote kansen afgedwongen, al mikte Copier in een één-op-één situatie op de paal. In de derde periode zorgde Borgman voor de gelijkmaker van Zoetermeer: 2-2. Daarna was het de beurt aan Pippo Limnell. De behendige verdediger scoorde in vijf minuten twee keer en bracht UNIS Flyers daarmee riant op voorsprong: 4-2. Vlak voor tijd zorgde Viktor Nordemann zelfs nog voor 5-2.

‘Ik wil me graag bewijzen’

Nieuweling Eef Gerritsen beleefde een prima wedstrijd, maar wist zijn eerste goal in het shirt van UNIS Flyers nog niet te maken. ,,Ja, ik was wel een beetje op zoek naar die goal,” lacht Eef na afloop van de wedstrijd. ,,Maar die goal komt er wel. Ik wil me graag bewijzen met goals en assists.” De aanvaller speelt gretig, is actief en de verdediging van Zoetermeer had z’n handen vol aan hem. ,,Het gaat steeds beter,” vertelt Eef. ,,In de afgelopen periode lag vooral de nadruk op het opbouwen van conditie. Nu komen we in de regelmaat van wedstrijden spelen, en dat is fijn. Overigens is het wel even wennen dat de ijsbaan hier groter is. In Amerika zijn de banen kleiner. Maar zo kun je wel gemakkelijker de puck droppen en er achter aan.”

Eef Gerritsen speelde in een lijn met Lars den Edel en Marc Nijland. Ondanks dat ze voor de eerste keer zo samenspeelden, leek er wel een klik onderling. ,,Ja, dat klopt wel. Met de ene speler heb je sneller een klik dan met de andere. Maar het ging bij vlagen wel goed, ja.”

De 21-jarige aanvaller voelt zich al goed thuis bij UNIS Flyers. ,,Het gaat goed. Ik voel me op mijn plek in het team. Het is toch een soort familie, een ijshockeyfamilie. Ik heb het naar mijn zin bij Flyers,” besluit Gerritsen.

De eerstvolgende wedstrijd in Thialf is op zaterdag 9 oktober, 20.00 uur in Thialf. Dan speelt UNIS Flyers de eerste wedstrijd in de bekercompetitie tegen Den Haag.

*****************************

Meer informatie over seizoenkaarten

De seizoenkaarten worden standaard als mobiele seizoenkaart geleverd. Meer info over mobiele seizoenkaarten vind je hier. Heb je vragen over je bestelling, neem dan contact op via klantenservice@vanplan.nl.

Toegang tot alle thuiswedstrijden

Met een seizoenkaart heb je automatisch toegang tot alle thuiswedstrijden. Dus zowel in de oefencampagne, bekercompetitie, in de BeNe-league als ook de play-offs kan jij UNIS Flyers zien schitteren. Met een seizoenkaart krijg je voorrang ten opzichte van losse kaartverkoop, mochten de corona-maatregelen wederom worden aangescherpt.

Nieuw voor komend seizoen is dat alle stoelen genummerd zijn. Dit betekent dat je bij het bestellen van een seizoenkaart ook direct een stoel in het stadion moet uitzoeken. Je kunt zelf in het stoelenplan uitkiezen vanaf welke plek jij dit seizoen UNIS Flyers gaat aanmoedigen.

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Bestel vandaag nog een seizoenkaart, de eerste 100 seizoenkaarthouders krijgen namelijk een UNIS Flyers merchandise artikel cadeau. Tot snel in Thialf!

Deel dit bericht