UNIS Flyers staat in de halve finale van de play offs in de BeNe-League. Flyers won zaterdag met 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)van Panters in Zoetermeer, genoeg voor plaatsing. Opponent is Bulldogs Luik.

Vrijdagavond hadden de Heerenveense ijshockeyers het eerste duel in de kwartfinale (best of three-serie) al met de veelzeggende cijfers van 10-0 gewonnen. ,,Een uitstekende prestatie waarin we hebben laten zien de focus het hele duel vast te kunnen houden’’, vond Mike Nason over dat eerste treffen.

Hij maakte daarmee een kleine verwijzing naar een week eerder. Toen kwam Flyers in de halve finale om de landstitel tegen Nijmegen met 2-0 voor, maar zakte daarna in niveau en focus ver weg. Dat duel werd uiteindelijk verloren en daarna pakte Nijmegen tegen Den Haag de landstitel.

Die prijs voelde dus echt als een zelf weggegeven presentje en dat moet in de BeNe-League niet nog eens gebeuren, is de stellige overtuiging van de Heerenveners. Daarom wilde het team de klus tegen Zoetermeer ook in twee duels klaren.

Dat doel werd bereikt door ook in de Silverdome winnend van het ijs te stappen. Al leek het daar niet op, want Zoetermeer schoot binnen twee minuten de puck al achter goalie Sjoerd Idzenga. ,,Het was niet het beste moment van Sjoerd, al speelde hij verder een solide wedstrijd’’, oordeelde Mike Nason.

Hij zag zijn ploeg niet in paniek raken en eigenlijk de rest van de partij het spel onder controle hebben. Adam Bezak maakte nog in de eerste periode de gelijkmaker, waarna de tweede periode (goals van Wurm en Bezak) met een 3-2 voorsprong werd afgesloten. In het derde part besliste Tony Demelinne de partij en daarmee de mini-serie.

Tegenstander is – hoogstwaarschijnlijk wordt vrijdagavond in Thialf het eerste duel in de best of three gespeeld – Luik, het team van ex-Flyers trainer Paul Vincent. Die ploeg versloeg Den Haag, ook in twee duels.

Nason: ,,Een lastige tegenstander. Ik ben wel blij dat ze het in twee duels beslist hebben, zodat ik nu iets meer tijd heb ze te analyseren. Want we hebben voor het laatst begin november tegen hun gespeeld en dus zal ik nog veel video’s moeten kijken.’

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht