In de best-of-three serie in de kwartfinale van de playoffs in de BeNe-League heeft UNIS Flyers in twee wedstrijden afgerekend met Chiefs Leuven. In Thialf won UNIS Flyers op zaterdag met 6-1. Een dag later werd in Leuven de kwartfinale beslist, door een 4-1 overwinning. 

De playoffs van de BeNe-League is het toetje van het ijshockeyseizoen. De reguliere competitie zit erop, en de teams gaan nu uitmaken wie het kampioenschap van de Belgisch Nederlandse League mag opeisen. Verdediger van UNIS Flyers Justin van Baarsen zag dat UNIS Flyers op zaterdag een eerste stap zette. ,,Zo’n eerste wedstrijd winnen is belangrijk,” beaamt de 21-jarige defense. UNIS Flyers zette zichzelf daarmee op voorsprong en kon de kwartfinale een dag later afmaken in Leuven.

Na het verlies in de finale van het Nederlands kampioenschap moest de knop weer om bij UNIS Flyers. ,,Persoonlijk kon ik mij snel over de teleurstelling heen zetten,” vertelt Justin. ,,Om vervolgens met volle focus je te richten op deze playoffs.”

De geboren Amsterdammer speelt z’n eerste seizoen in het shirt van UNIS Flyers. Maar nu de prijzen worden verdeeld, is het van groot belang om niet iets anders te gaan doen qua voorbereiding op wedstrijden. ,,Nee. Ik ben niet bezig met andere dingen. Eigenlijk bereid ik mij op deze playoffs wedstrijden hetzelfde voor als anders. Er komt misschien wat meer druk bij kijken,” vindt Justin.

UNIS Flyers schakelde in de kwartfinale Chiefs Leuven uit. In de halve finale komt UNIS Flyers een ‘oude’ bekende tegen: UltimAir Hijs Hokij. ,,We moeten goed blijven spelen als team. Dat is belangrijk. Elkaar helpen waar nodig en ons eigen spel blijven spelen,” licht Justin toe hoe UNIS Flyers succes kan boeken.

Vrijdagavond 10 maart 2023 staat de eerste wedstrijd op het programma, om 20.30 uur in Den Haag. De tweede wedstrijd wordt in Thialf, Heerenveen gespeeld op zondag 12 maart 2023, om 19.00 uur! Ticketverkoop start spoedig!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht