Zondagmiddag gaat UNIS Flyers de strijd tegemoet om de elfde landstitel in de geschiedenis van de club te bemachtigen. In de halve finale elimineerde UNIS Flyers namelijk Zoetermeer Panters met 4-1. In de finale, zondagmiddag in de Vechtsebanen in Utrecht, ontmoet UNIS Flyers UltimAir Hijs Hokij Den Haag. 

Heel gemakkelijk kwam de overwinning op Zoetermeer Panters niet tot stand. In de eerste periode zette Lennart Vosmer de ploeg van coach Mike Nason op voorsprong. In de tweede periode kwam Zoetermeer Panters op gelijke hoogte via Thomas Borgman. Niet veel later bracht de Finse topschutter Roope Nikkilä UNIS Flyers opnieuw aan de leiding: 2-1. Twee minuten later zorgde Pippo Limnell voor een ruimere voorsprong: 3-1. De derde periode bracht vlak voor tijd nog de 4-1, wederom op naam van Nikkilä die scoorde via een empty net.

Revanche

Goalie Martijn Oosterwijk was blij met de overwinning en refereerde direct naar de nederlaag die UNIS Flyers vorig weekend leed in de bekerfinale tegen Hijs Hokij Den Haag. ,,Ik ben heel blij met deze winst. We krijgen direct weer een kans op revanche tegen Den Haag,” vertelt de ervaren doelman. ,,Zo ga je deze wedstrijd overigens niet in. Je hebt een volledige focus op Zoetermeer. Het is een playoff wedstrijd. Dat zijn niet altijd de wedstrijden met het beste ijshockey. Het maakt niet uit wat de score is, als je maar door gaat naar de volgende ronde.”

Binnen één week na de bekerfinale, moest UNIS Flyers dus weer aan de bak. ,,De knop omzetten,” zo zegt Oosterwijk. ,,De ervaren jongens weten wat er wordt verwacht, en ik vond de jongere jongens vandaag overigens goed spelen,” complimenteerde de goalie, die zijn ploeg met een paar knappe saves op de been hield. ,,Daarvoor ben je keeper. Dan moet je er staan. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen om de winst te pakken.”

Vizier op zondag

Zondagmiddag om 15.00 uur staat de finale om het Nederlands kampioenschap op het programma. In Utrecht. Martijn Oosterwijk heeft er zin in. Hij verwacht dat zijn team zich niet heel anders gaat voorbereiden op die wedstrijd. ,,Ik vind dat we gretiger aan de wedstrijd moeten beginnen. Het is een nieuwe kans om succes te boeken. Een wedstrijd op neutraal terrein, waarbij geen thuisvoordeel voor één van de twee finalisten is. Wij gaan er zondag in ieder geval een mooie wedstrijd van maken. De voorbereiding is misschien kort, maar dat maakt niets uit. We hebben ons het hele seizoen al voorbereid op wedstrijden als deze,” besluit Oosterwijk.

Kom jij naar Utrecht zondag?

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers gaat strijden om de Nederlandse titel? Dat kan! De wedstrijd begint om 15.00 uur. Je kunt hier je tickets bestellen! Vak D2 en F1 zijn de vakken die voor UNIS Flyers fans zijn gereserveerd. Vak E is voor neutraal publiek. Ook voor dit evenement is geen QR-code of negatieve PCR test nodig. Moedigen jullie UNIS Flyers zondag aan? Tot dan!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht