In een spannende best-of-three serie schakelde UNIS Flyers over twee wedstrijden UltimAir Hijs Hokij uit. In Den Haag won UNIS Flyers vrijdagavond met 2-1. Zondagavond was het team van coach Mike Nason op de eigen ijsvloer in Thialf met 3-2 te sterk. 

Topschutter Roope Nikkilä was in de halve finale op schot voor UNIS Flyers. Met twee goals in Den Haag en twee goals in Thialf had hij een groot aandeel in de winstpartijen. Maar ook de penaltykill liep uitstekend bij het team van Nason. ,,De special teams maakten inderdaad het verschil,” sprak aanvaller Lennart Vosmer na afloop.

De laatste minuten in Thialf waren zenuwslopend. Lennart voelde de spanning, maar wist zich mentaal sterk te houden. ,,Ik ging me focussen op de muziek die werd gespeeld, om me zo te focussen. Maar eenmaal op het ijs, dan hoor je niets meer en zit je vol in de wedstrijd.”

De 20-jarige forward refereerde nog aan een nieuwsbericht eerder dit jaar. Daarin zou staan dat UNIS Flyers een jong en onervaren team heeft wat het lastig zou krijgen. ,,Maar we hebben ons voor iedere finale geplaatst dit seizoen,” countert Lennart.

Lennart Vosmer - UNIS Flyers - Hijs Hokij 12mrt2023 (c) Fanfoto.nl

Lennart Vosmer – UNIS Flyers – Hijs Hokij 12mrt2023 (c) Fanfoto.nl

Finale tegen Bulldogs

In de finale van de BeNe-League gaat het – net als vorig seizoen – tussen UNIS Flyers en het Belgische Bulldogs Liège. In de finale gaat het om een best-of-five serie. Dus het team dat drie wedstrijden wint, hengelt het kampioenschap binnen. ,,We gaan in de finale weer met vier lijnen knallen,” blikt Lennart alvast vooruit. ,,Ons team staat niet bol van high-skilled players, maar we moeten het van ons harde werken hebben.”

Een ander pluspunt in de halve finale serie was het publiek in Thialf. Dat gaf het team een boost, vond Lennart. ,,De fans waren luid aanwezig vandaag en dat geeft je toch dat zetje extra. Maar nu gaan we eerst even genieten van deze overwinning om ons daarna te richten op Bulldogs Liége in de finale,” besluit hij.

Tickets voor finale!

De finale-serie begint zaterdag 18 maart 2023 in Luik. Daar speelt UNIS Flyers om 19.00 uur de eerste wedstrijd. Wedstrijd twee volgt zondag 19 maart 2023 om 19.00 uur in Thialf! Tickets kun je alvast aanschaffen via VanPlan! Support jij het team weer zondag? Tot dan in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht