UNIS Flyers heeft de finale van de BeNe League Cup bereikt door HYC Herentals in een best-of-three serie te verslaan. De eerste wedstrijd ging nog verloren (2-1, PS), maar in Herentals (3-1) en de derde wedstrijd in Thialf werden gewonnen (4-2). Frankie Pucci was met drie goals in de derde wedstrijd belangrijk voor UNIS Flyers. 

Voor defense Lowie Vreys was het een weerzien met oude bekenden. Hij en zijn tweelingbroer Tijs speelden vorig seizoen nog voor HYC Herentals. Volgens Lowie was het terecht dat UNIS Flyers de Belgen over drie wedstrijden overmeesterden. ,,In de eerste wedstrijd tegen Herentals waren we ongelukkig. In wedstrijd twee en wedstrijd drie hebben we het goed afgemaakt. Ik heb er geen moment over in gezeten dat we het niet zouden redden,” vertelt Lowie.

Een halve finale wedstrijd voelt wel anders dan een reguliere wedstrijd, vindt Lowie. ,,Het is play offs ijshockey. Als je niet presteert, ligt je eruit. Dan is het nog belangrijker om duels te winnen, om schoten te blokken.” Lowie en zijn teamgenoten stonden tegenover de topschutter van de BeNe League en tegenover de speler met de meeste assists. Over drie wedstrijden gaven ze ‘maar’ vier goals weg. ,,Daar hebben we extra aandacht aan besteed. Het is belangrijk om hen geen ruimte te geven. In deze wedstrijden gaat het om de details. Die moeten goed zijn.”

Dat hij tegenover zijn voormalige teamgenoten stond, maakt het wel een tikkeltje speciaal. ,,Het zijn vrienden van me. Maar in de wedstrijd niet. Dan wil ik ze verslaan, dan is dat het enige wat telt,” lacht Lowie.

Na deze halve finale wacht komend weekend opnieuw een halve finale serie. Dit keer tegen UltimAir Hijs Hokij Den Haag. ,,Eigenlijk is het best gek dat je midden in de competitie deze halve finales speelt. Maar het is belangrijk om nu te resetten. Om ons vervolgens opnieuw op te laden voor komend weekend. We gaan verder bouwen op wat we hebben bereikt en willen onszelf verder ontwikkelen. Dat we nu veel wedstrijden in korte tijd spelen maakt niet uit. We zijn fit en klaar om komend weekend opnieuw alles te geven,” besluit Lowie.

Tickets

Komend weekend opnieuw een zeer mooi affiche voor het team van UNIS Flyers. De halve finale van de Nederlandse beker. Ook deze serie gaat in een best-of-three. Vrijdagavond is de eerste wedstrijd in Den Haag (20.45 uur). Zaterdagavond wedstrijd twee in Thialf (20.00 uur). UNIS Flyers kan alle support gebruiken, dus kom massaal naar Thialf om de ploeg aan te moedigen! Tickets koop je alvast via Ticketpoint! Be there!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht