In een leeg Thialf pakte UNIS Flyers drie belangrijke punten voor de ranking in de BeNe-League. Zoetermeer Panters werd met 2-1 verslagen. De game-winning goal kwam van de stick van Kevin Nijland. De andere goal van UNIS Flyers kwam van topscorer Roope Nikkilä, die daarmee zijn seizoentotaal op 18 treffers bracht.

Het speelweekend begon verrassend voor UNIS Flyers. Op zaterdag stond namelijk de lange uitwedstrijd naar Mechelen Golden Sharks gepland. Terwijl de spelers en staf zich in de bus gereedmaakten om te vertrekken, kwam het bericht dat Mechelen de wedstrijd annuleerde wegens meerdere Covid-19 gevallen. ,,We hebben toen nog een half uur getraind in Thialf,” vertelt Kevin Nijland. ,,In plaats van ‘s nachts om 02.00 uur thuiskomen, hadden we een vrije avond. Dan ben je toch een beetje uit het ritme.”

Komend weekend speelt UNIS Flyers nog twee wedstrijden. Vrijdagavond tegen Chiefs Leuven in Thialf, zaterdagavond de uitwedstrijd naar Bulldogs Luik. Daarna volgt er een korte onderbreking. Kevin Nijland kijkt wel uit naar die rustigere periode. ,,We zijn halverwege het seizoen. De vermoeidheid slaat toe. Ik denk dat iedereen wel uitkijkt naar kerst en iets meer rust.”

De aanvaller was tegen Zoetermeer Panters belangrijk met de winnende goal. UNIS Flyers moet het zichzelf aanrekenen dat het slechts twee keer scoorde, vond Kevin Nijland. ,,We hebben zakelijk gespeeld, maar we hadden meer goals moeten maken.” Op aangeven van Roope Nikkil√§ maakte Kevin Nijland in de derde periode 2-1. De 28-jarige aanvaller is blij dat hij belangrijk kan zijn voor het team. ,,Of het een assist is of een goal, dat maakt niet uit. Assists zijn net zo belangrijk. Met mijn ervaring moet ik stabiel spelen en het team helpen daar waar dat nodig is.”

Over een aantal dagen treedt UNIS Flyers aan tegen Chiefs Leuven. ,,We gaan komende week weer gewoon trainen en video’s van onze komende tegenstanders analyseren. Dan staan we er weer aanstaande vrijdag,” besluit Kevin.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht