Na de twee goede overwinningen van afgelopen weekend, mag UNIS Flyers komend weekend opnieuw flink aan de bak. Het team van hoofdcoach Mike Nason gaat vrijdagavond op bezoek bij Hijs Hokij Den Haag. Zondagmiddag (17.00 uur) ontvangt UNIS Flyers in het eigen Thialf het Duitse Neusser E.V. in de Inter Region Cup (IRC).

Vorig weekend won UNIS Flyers van Zoetermeer Panters (7-3) en Microz Eaters Limburg (2-3), waarbij vooral de winst in Geleen in het oog springt. “Het was een lastige wedstrijd. Vooral het ijs was slecht. Er zaten bobbels in het ijs van 2 tot 3 centimeter. Er druppelde zelfs water van het plafond naar beneden op het ijs. Dat zorgde voor slecht ijs, waardoor het lastig spelen werd. We konden geen snelheid in ons spel leggen,” blikt hoofdcoach Mike Nason terug. De coach is wel tevreden over de conditie van zijn team. ,,Vooral in de derde periode tegen Geleen waren wij fitter. Dat zag je terug. Zij pakken straffen, waar wij van profiteerden. Daarnaast stond onze verdediging goed, en wisten wij ze goed van schoten op doel af te houden.”

Vrijdagavond reist UNIS Flyers af naar Den Haag. Een lastig duel op voorhand. In de voorbereiding verloor UNIS Flyers nog met 6-1. ,,We hebben iets recht te zetten,” begint Nason strijdvaardig. ,,Maar we moeten ons ook wapenen tegen hun strijdwijze. Ze hebben daar altijd de Haagse vechtmentaliteit. Dat is ons bekend. Wij moeten echt goed zijn, en onze offensieve snelheid gebruiken om daar de winst te pakken,” zegt de coach.

Zondagmiddag speelt UNIS Flyers de eerste wedstrijd in de Inter Region Cup. Nason is benieuwd hoe zijn team tegen de Duitse tegenstander acteert. Hij kent de Duitse ploeg niet. ,,Ik heb nog niet veel van ze gezien,” vertelt Nason over Neusser E.V.. ,,Ik weet dus niet goed wat ik van ze moet verwachten. Ik kan ze namelijk ook niet beoordelen op hun resultaten tegen voor ons bekende teams als Devils Nijmegen of Eaters Limburg. Dus we moeten de focus op onszelf leggen en zorgen dat wij het ijshockey spelen wat we graag willen. Mocht tijdens de wedstrijd toch blijken dat we aanpassingen moeten doorvoeren, dan doen we dat,” besluit Nason.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht