Het team van coach Mike Nason kan komend weekend direct aan de bak. Op zaterdag ontvangt UNIS Flyers in Thialf het Belgische HYC Herentals (20.00 uur). Een dag later reist het team naar Limburg, om daar om 19.00 uur te spelen tegen Snackpoint Eaters Limburg.

Vorig weekend verloor UNIS Flyers nipt van Hijs Hokij Den Haag voor de Ron Berteling schaal. Coach Nason was positief verrast door het optreden van zijn ploeg. ,,Het energie-level was heel goed. Ook vond ik ons conditioneel heel sterk, terwijl niet de perfecte voorbereiding hadden.”

De coach is bezig om z’n team verder te ontwikkelen. ,,Bepaalde situaties moeten gewoontes worden. Daar gaan we naar trainen, maar zoiets heeft wel tijd nodig.” Zaterdag wil Nason die positieve lijn verder door trekken tegen HYC Herentals ,,We willen graag de groei als team doorzetten en ons verder ontwikkelen. Herentals heeft goede offensieve spelers en twee nieuwe Finse spelers in hun team. Het is even afwachten hoe die chemie zal zijn. Maar wij moeten in ons systeem blijven spelen en slim met puck zijn,” vertelt Nason.

Op zondag ontmoet UNIS Flyers in Geleen Snackpoint Eaters Limburg. ,,Van alle BeNe-League teams hebben zij de langste voorbereiding gehad. Hun coach (Jeffrey van Iersel, red.) brengt structuur in hun spel. Daarnaast hebben ze een paar goede schutters in de aanval, en ook een goalie die kan excelleren. Aan ons de taak om hun goalie goed aan het werk te zetten en vooral het spel te spelen in hun verdedigingsvak,” besluit Nason.

Tickets!

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers de eerste competitiewedstrijd speelt tegen HYC Herentals? Dat kan! Bestel je tickets alvast online via VanPlan! De wedstrijd begint om 20.00 uur. Kom en moedig UNIS Flyers aan in dit nieuwe ijshockeyseizoen! Scoor alvast in de webshop je favoriete fanartikelen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht