UNIS Flyers bereidt zich voor op een weekend met twee wedstrijden. Vanavond ontvangt UNIS Flyers in Thialf UltimAir Hijs Hokij (20.00 uur). Op zondag staat de lange busrit gepland naar België voor een ontmoeting met Chiefs Leuven (18.15 uur).

UNIS Flyers is zeer aangeslagen door het bericht van donderdag dat Geran Beers plotseling is overleden. Dit heeft een grote impact op de spelersgroep en technische staf van UNIS Flyers. De spelers zullen spelen met rouwbanden en ook is er één minuut stilte voor de start van de wedstrijd. Onderstaand gesprek met coach Mike Nason vond plaats voor het bericht van donderdag.

Vorig weekend kwam UNIS Flyers maar één keer in actie, terwijl het team doorgaans twee wedstrijden in een weekend speelt. ,,Het is even anders,” geeft hoofdcoach Mike Nason toe. ,,Je raakt er aan gewend om twee wedstrijden te spelen. Maar in de afgelopen periode hadden we een druk schema met lange busritten voor uitwedstrijden. Dan is het prettig dat de jongens een extra dag vrij hebben en bij hun familie kunnen zijn.”

Comfortabel

UNIS Flyers verloor in de vorige speelronde van HYC Herentals met 6-7. Het is niet de eerste keer dat UNIS Flyers met één goal verschil verliest dit seizoen. ,,Er komt veel bij kijken,” legt Nason uit. ,,Je moet als groep comfortabel zijn, dat je niet in paniek raakt als je achter staat. Je moet het zelfvertrouwen hebben dat je van één goal achterstand terug kunt komen. Bij close games moet je dat afdwingen. De beslissende momenten in een wedstrijd bespreken we aan de hand van videobeelden. We lopen dan de opties door, hoe we dat moment mogelijk anders hadden kunnen uitvoeren,” doceert Nason.

De coach vond dat de nederlaag tegen HYC Herentals niet had gehoeven. ,,Vooral het moment dat we op 3-3 kwamen, maar tien seconden voor het einde van de tweede periode krijgen we de 3-4 tegen. Dat was een belangrijk moment. Ik vond ons namelijk in de tweede periode beter dan Herentals.”

Blik vooruit

Vanavond speelt UNIS Flyers een thuiswedstrijd tegen Den Haag en zondag reist het team af naar België voor het duel met Chiefs Leuven. Nason betreurt het dat Thialf dan nog steeds leeg zal zijn. ,,Dat is wel een gemis. Normaal gesproken hebben we veel fans in Thialf. Vooral als we tegen Den Haag spelen. Dat zorgt voor support en helpt ons om een momentum te creëren. We moeten de teams die boven ons in de ranking staan blijven uitdagen en daar weer succes boeken.”

Met maar weinig rust in de benen stapt het team op zondagmorgen rond half twaalf weer in de bus voor de uitwedstrijd tegen Chiefs Leuven. ,,Leuven is een hardwerkend team. Ze doen alles wat nodig is om te winnen. Ze hebben een jonge goalie (Wouter Peeters, red.), die ooit gedraft is bij de NHL draft. Hij is een groot onderdeel van het succes van Leuven. Maar we moeten ons eigen spel spelen. Het is een lange busrit. We moeten ons daar mentaal op voorbereiden en zorgen dat we gefocust blijven. Het is voor ons weer een kans om te blijven doorbouwen aan succes en te ontwikkelen als team,” besluit Nason.

UNIS Flyers – UltimAir Hijs Hokij via livestream

Vanavond om 20.00 uur speelt UNIS Flyers tegen UltimAir Hijs Hokij in Thialf. Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn met de huidige COVID19 maatregelen, is deze wedstrijd live te volgen via Flyers Live TV. Seizoenkaarthouders en leden van de Business Club kunnen deze wedstrijd kosteloos bekijken. Heb je al eerder een account aangemaakt? Dan moet je eerst inloggen en daarna via Abonnementen je account upgraden naar ‘UNIS Flyers Premium’. Kijk op Hoe werkt het voor alle stappen.

Heb jij geen seizoenkaart? Dan kun je een ‘wedstrijdticket’ (Pay Per View) kopen bij Flyers Live TV. Heb je al eerder een account aangemaakt? Log dan in en volg de stappen via Pay Per View. Nog niet eerder een account aangemaakt? Kies bij Abonnementen voor ‘Pay Per View’ en volg de stappen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht