Het wordt voor UNIS Flyers een helse toer om dit seizoen toch nog een prijs te pakken. De Heerenveners verloren woensdagavond op een teleurstellende wijze het derde finaleduel van de BeNe-League. Opponent Era Renomar HYC Herentals heerste in Thialf: 8-4 (4-2, 1-1, 3-1).

Is het reëel om te verwachten dat UNIS Flyers toch de titel in de BeNe-League pakt? Op basis van woensdagavond totaal niet, op basis van het tweede duel in Herentals zijn er lichtpuntjes en op basis van het eerste treffen is de kans er nog steeds. Al wordt het lastig om twee keer achter elkaar tegen een sterk team te winnen. Echter, het geloof is er binnen UNIS Flyers dat het kan.

Dat is ook de strohalm waar coach Mike Nason van UNIS Flyers zich aan vastklampt. “De ploeg is in staat om wedstrijden lang op hoog niveau ijshockey te spelen en dit weekend twee keer te winnen.”

Woensdagavond liet de selectie in de derde wedstrijd behoorlijk veel steken vallen. En dan ook nog eens door dat deel van de spelersgroep waarvan je dat beetje extra verwacht mocht worden. ,,Sommigen deden hun stinkende best, maar bij lange na haalde niet iedereen gisteren zijn verwachte niveau’’, aldus een teleurgestelde coach van UNIS Flyers.

Hij zag mede daardoor dat zijn ploeg al binnen zeven minuten verder een kansloze missie te vervullen hadden. Net als zondag in België werd Herentals alle ruimte gegeven om naar een 3-0 voorsprong te gaan. Flyers leefde nog wel een klein beetje op, maar verder dan 4-3 halverwege de wedstrijd kwam de thuisploeg niet. Herentals speelde geconcentreerd, werkte hard en sloeg vooral op de juiste momenten toe. Met de 8-4 nederlaag en een behoorlijke deuk in het zelfvertrouwen van UNIS Flyers als gevolg.

Wat rest volgens Nason is een vierde wedstrijd waarin UNIS Flyers vooral revanche op zichzelf moet nemen en de kans heeft om de steun van het trouwe UNIS Flyers publiek terug te betalen. Ook zaterdag in Herentals kan de ploeg net zoals tijdens de volledige play-offs rekenen op een grote groep fans die meegaan naar de uitwedstrijd.

Dit weekend heeft UNIS Flyers de kans om voor de tweede keer in haar historie de BeNe-League te winnen. Daarvoor zal de ploeg alle registers moeten open trekken en vechtlust moeten laten zien in de do-or-die wedstrijd. Zaterdagavond rond de klok van kwart over elf (23.15 uur) weten we of UNIS Flyers de vijfde en beslissende wedstrijd in Thialf heeft kunnen afdwingen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht