Komend weekend staat één van de hoogtepunten in het Nederlandse IJshockey gepland in Thialf. De vier beste Nederlandse teams uit de BeNe-league bepalen onderling wie er landskampioen gaat worden. Zaterdag worden de halve finales gespeeld. UNIS Flyers neemt het dan op tegen AHOUD Devils in de namiddag. De avondwedstrijd gaat tussen Hijs Hokij Den Haag en LACO Eaters Geleen. Zondag is de finale.

De Final Four vindt voor de tweede maal in de historie van het Nederlandse ijshockey plaats. Net zoals afgelopen seizoen organiseert IJshockey Nederland opnieuw het evenement in Thialf. De strijd barst zaterdagmiddag om 16:30 uur los met de eerste halve finale tussen UNIS Flyers en AHOUD Nijmegen Devils. Hoofdcoach Mike Nason zag zijn ploeg afgelopen wedstrijden vertrouwen tanken en kijkt uit naar de wedstrijd. “We hebben afgelopen weekend erg goed gespeeld tegen Nijmegen. Dit weekend kunnen ze weer beschikken over Nick de Jong. Daardoor krijgen ze aanzienlijk meer ervaring in de verdediging terug en ook een boost op de powerplay. Het is aan ons om opnieuw een agressieve forcecheck te hebben en het speltempo te dicteren.”

Hijs Hokij Den Haag en LACO Eaters Geleen nemen het tegen elkaar op in de andere halve finale. Leuk detail is dat beide ploegen worden gecoacht door voormalige UNIS Flyers coaches. De Haagse ploeg van Chris Eimers komt als nummer 1 op de Final Four en speelt het hele seizoen al sterk. Andy Tenbult heeft van zijn Geleense ploeg een team gemaakt dat hard werkt en voor een verrassing kan zorgen. “Wij focussen ons op zaterdag, pas bij kwalificatie voor de finale gaan we inzoomen op de andere ploegen. We weten natuurlijk dat Den Haag een ijzersterke powerplay en een erg sterk team heeft. Geleen heeft een goalie die heeft bewezen dat hij ontzettend veel schoten kan stoppen. Ze zijn beide niet voor niks gekwalificeerd voor de Final Four”, geeft Nason aan.

De finale wordt zondagmiddag om 15:00 uur in Thialf gespeeld en de winnaar wordt dan gekroond tot Nederlands Kampioen. Voor beide dagen zijn nog dagkaarten beschikbaar evenals een voordelige passe-partout voor beide dagen.

Deel dit bericht