UNIS Flyers is vandaag maatschappelijk partner geworden van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân. UNIS Flyers laat hiermee zien zich verbonden te voelen met de Friese sport, cultuur én natuur.

Benefietwedstrijd

De samenwerking wordt letterlijk eenmalig zichtbaar in het logo van UNIS Flyers. De arend die normaal in het logo van UNIS Flyers is te vinden wordt vervangen door de kievit. Tijdens de benefietwedstrijd op 1 februari tegen Antwerp Phantoms staat alles in het teken van het redden van weidevogels in Fryslân. Agrarisch Natuurfonds Fryslân zamelt onder andere geld in om grond aan te kopen voor de weidevogel. Alle acties tijdens deze wedstrijd komen ten goede aan dit Friese doel. 

Weidevogels in Friesland

De kievit (ljip) is dé weidevogel die hoort bij Fryslân. Maar helaas is zij in het voorjaar steeds minder hoorbaar en zichtbaar. Agrarisch Natuurfonds Fryslân zet zich in om deze en andere weidevogels weer geschikte grond onder de voeten te bieden. Bijvoorbeeld bij boer Murk Nijdam in Wommels. Deze “skriezeboer” zet zich met hart en ziel in voor de weidevogels. En met succes. Op zijn land broeden in het voorjaar meer dan 90 paren van de grutto (skries). Het hoogste aantal per hectare van de wereld! De “kening van de greide” (grutto) wordt ook wel de panda van Fryslân genoemd. Deze weidevogelsoort is bijna geheel afhankelijk van de Friese weiden en wordt serieus in zijn bestaan bedreigd. 

Door maatschappelijk partner van Agrarisch Natuurfonds Fryslân te worden, wil UNIS Flyers haar betrokkenheid bij Fryslân en in het bijzonder met de natuur en de weidevogels laten zien.

Deel dit bericht