Voor UNIS Flyers breekt een belangrijk weekend aan. Komend weekend speelt de ploeg van coach Mike Nason namelijk twee halve finale wedstrijden tegen Microz Eaters Limburg. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de bekerfinale. Zaterdag is de wedstrijd in Geleen (20.30 uur), zondagavond valt de beslissing in Thialf: aanvang 19.00 uur.

In aanloop naar de halve finales, had UNIS Flyers afgelopen weekend geen competitiewedstrijden. Een aantal spelers was met het nationale team actief in Barcelona. De coach benadert de halve finale als elke andere wedstrijd. ,,Het hele seizoen kijken we niet verder dan de eerstvolgende. Dus we kijken niet over dit weekend heen. Iedere wedstrijd is belangrijk. Of je nu wint of verliest, de volgende wedstrijd is het belangrijkste. Je moet doorgaan. We hebben dit seizoen drie keer tegen Microz Eaters gespeeld en drie keer gewonnen. Vooral de twee thuiswedstrijden vond ik heel goed. Daar kunnen we mee verder,” vertelt Nason.

Best-of-two

Dit weekend geldt een best-of-two, terwijl in voorgaande edities een best-of-three werd gespeeld. ,,Als je het mij vraagt, heb ik liever een best-of-three. Wij zijn de bekercompetitie als eerste geëindigd. Dan wil je graag beloond worden met thuisvoordeel in een best-of-three. Dat is nu niet het geval. Dat vind ik jammer. Maar het is zoals het is. Dat verander je niet. We moeten komend weekend twee goede wedstrijden spelen,” is Nason helder. ,,Een aantal jongens hebben een paar dagen vrijaf gehad. Dat doet ze wel goed. We zijn klaar voor de halve finales.”

Mike Nason is op z’n hoede voor Microz Eaters. ,,We weten hoe ze spelen,” begint de coach. ,,Zij kunnen zich revancheren op eerdere verliezen tegen ons. Daarnaast hebben ze een nieuwe import in hun selectie en Nick (Verschuren, red.) is terug. Hij zorgt voor veel aanvallend gevaar. Daar moeten we voor oppassen. Maar boven alles, we gaan van onze eigen kracht uit, en daar heb ik alle vertrouwen in,” besluit Nason.

Tickets

Voor de halve finale is de kaartverkoop inmiddels begonnen. Via Vanplan.nl kunnen zowel losse tickets voor volwassen en kinderen t/m 17 jaar worden besteld als ook gecombineerde familiebundels. Een individuele ticket voor volwassenen kost €11,50 en kinderen t/m 17 jaar betalen €5,-. Een familiebundel kost €25,- en is geldig voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 17 jaar. Klik hier om individuele tickets te bestellen en hier om een familiebundel te kopen.

Arrangementen

Wil je vooraf aan de wedstrijd eerst een hapje eten? Dat kan! Boek dan het mannenavond als vrouwenavond arrangement voor deze wedstrijd. Beide arrangementen kosten €32,50 per persoon. In dit pakket zit een wedstrijdticket, een Burgermenu met drie consumpties en nachos inbegrepen.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht