In een dubbele confrontatie met Zoetermeer Panters heeft UNIS Flyers twee keer aan het langste eind getrokken. In Zoetermeer werd zaterdagavond met 10-1 gewonnen. Een dag later werd in Thialf een 4-0 winst op het scorebord gezet. 

Goalie Almer de Boer pakte alweer zijn derde (!) shutout van dit seizoen en werd uitgeroepen tot Man of the Match. Voor aanvaller Mike Collard was het treffen met Zoetermeer Panters een ontmoeting met z’n oude teamgenoten. Voordat Mike bij UNIS Flyers kwam, speelde hij een half jaar bij Zoetermeer Panters. In Silverdome was hij goed voor twee goals tegen z’n voormalige club.

,,Het is leuk om die jongens weer te zien,” vertelt Mike Collard over z’n oud-teamgenoten. ,,Maar dan wil ik er extra hard voor gaan, zodat zij niet een duel met mij winnen. Het geeft mij juist extra energie,” lacht Mike. Zijn statistieken-teller loopt dit seizoen ook al behoorlijk door. Inmiddels staat de puntenteller op 21 punten (10 goals, 11 assists) in 23 wedstrijden. ,,Eén punt per wedstrijd zou lekker zijn, maar dat is niet belangrijk. Het is belangrijk om de komende periode de wedstrijden te winnen.”

Daarmee blikt Mike alvast vooruit op het nadere einde van het seizoen. Het Nederlands kampioenschap en de play-offs voor de BeNe-League zijn aanstaande. Mike bereidt zich met z’n teamgenoten daarop voor. ,,Je vraagt telkens meer van jezelf. Je mag nu geen fouten meer maken. De oudere jongens in ons team hameren daar op. Maar ook met een goed gevoel naar trainingen blijven gaan en als team opereren. Dat is belangrijk,” besluit de 20-jarige aanvaller.

Woensdagavond: Chiefs Leuven naar Thialf

Wegens geen beschikbare ijstijd in Leuven, wordt de uit-wedstrijd tegen Chiefs Leuven komende woensdagavond gespeeld in Thialf. Wedstrijd begint om 20.00 uur. Wil je hierbij zijn? Bestel dan alvast je tickets via VanPlan! Tot woensdag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht