In een volgepakt Thialf wist UNIS Flyers de winst te pakken tegen UltimAir Hijs Hokij Den Haag. Overtime moest de beslissing brengen, want na 60 minuten ijshockey stond er 2-2 op het scorebord. Jasper Nordemann zorgde in de verlenging voor de beslissende goal: 3-2. 

UNIS Flyers startte de wedstrijd gehavend. Zonder aanvallers Mike Collard, Dave van den Bos en Lars den Edel, en de al langer geblesseerde Pippo Limnell, pakte het team van coach Mike Nason toch in de eerste periode een voorsprong. Scherpschutter Roope Nikkilä haalde de trekker over. Toch kwam Den Haag vlak voor het einde van de eerste periode op gelijke hoogte. In de tweede periode was Trevor Hunt succesvol, maar weer kwam Den Haag langszij. Uiteindelijk viel de beslissing pas in overtime in Fries voordeel.

De Finse aanvaller Roope Nikkilä kon na afloop tevreden zijn. ,,We misten misschien wat geluk, maar we werken hard om de overwinning te pakken.” Dat is het sleutelwoord in zijn beleving: hard werken. ,,We hebben een jong team maar ook een goed team, dat bereid is om elke training, elke wedstrijd hard te werken. Daar begint alles mee. Ik ben misschien wat meer ervaren, maar ook ik leer nog elke dag,” vertelt Roope.

Vorig seizoen was Roope nog topschutter van de BeNe-League. Ook dit seizoen scoort hij in 13 wedstrijden alweer 12 goals. ,,Maar de tegenstander zet nu wel elke wedstrijd een mannetje op mij, waardoor ik minder scoringskansen krijg,” geeft hij aan. ,,Daardoor komt een teamgenoot misschien weer beter in scoringspositie, en daar moeten we gebruik van maken. We hebben meerdere spelers in het team die een goal kunnen maken. Dat maakt ons gevaarlijk,” vindt Roope.

Samen met zijn landgenoot Henri Ruotsalainen is Roope een plaag op de powerplay. ,,We voelen elkaar goed aan. Vanaf jongs af aan krijg je ijshockey in Finland mee. Sommige details in het ijshockeyspel zijn belangrijk en kunnen een wedstrijd beslissen. En die klik in de kleine dingen die voel ik met Henri. Daar kunnen we soms van profiteren,” lacht Roope.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht