Het zijn voor hoofdcoach Mike Nason drukke weken. Niet alleen is het een puzzel om de trainingen in de Elfstedenhal rond te krijgen, ook het wedstrijdprogramma is intensief. Vorig weekend stond de dubbele ontmoeting met Devils Nijmegen ingepland. Komend weekend speelt UNIS Flyers tegen de andere halve finalisten van de bekercompetitie: Cairox Hijs Hokij Den Haag en Microz Eaters Limburg. Vrijdagavond reist UNIS Flyers af naar Den Haag. Zaterdagavond komt Microz Eaters Limburg naar de Elfstedenhal, face-off: 20.30 uur. 

Terugblik op halve finale play-offs

Vorige week speelde UNIS Flyers de dubbele confrontatie met Devils Nijmegen, in de halve finales van de bekercompetitie. Tussenstand is 1-1 in de best-of-three. Woensdagavond 9 januari is het beslissende derde duel in de Elfstedenhal. Hoofdcoach Mike Nason kijkt tevreden terug op het spel van zijn team. ,,Ik denk dat we goed gespeeld hebben tegen Devils. We hebben één verdiende overwinning gepakt, en in de tweede wedstrijd hadden we meer goals moeten maken. De defense van Nijmegen stond goed, en ook hun goalie speelde een prima wedstrijd. Desondanks moet onze powerplay beter. Defensief vind ik ons goed. We hebben Nijmegen behoorlijk goed van scoren af kunnen houden.”

Dat de derde wedstrijd pas woensdag 9 januari staat ingepland, vindt Nason spijtig maar hij weet dat het even niet anders kan in verband met de planning van Elfstedenhal. ,,Als je eenmaal in een play-offs serie zit, wil je die afmaken. We hadden deze wedstrijd liever direct gespeeld. Na het verlies in de tweede wedstrijd leeft ontzettend het gevoel om revanche te nemen. Nu moeten we een week geduld hebben,” beseft de coach.

Vrijdagavond: wedstrijd Den Haag

Op vrijdagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Cairox Hijs Hokij Den Haag. Een interessante ontmoeting vindt Nason. ,,We hebben in de afgelopen seizoenen heel vaak tegen ze gespeeld. We kennen hun sterktes en zwaktes. Ze spelen midweeks nog een wedstrijd, dus misschien zijn we fitter. Ik verwacht dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat het misschien weer een wedstrijd zal zijn met één goal verschil.”

Dat UNIS Flyers binnen één week de strijd aan gaat met Devils Nijmegen, Eaters Limburg en Hijs Hokij Den Haag verrast Nason. Hij weet echter dat dit niet de laatste onderlinge ontmoetingen zullen zijn. ,,Ik denk dat deze ploegen elkaar vaker gaan treffen in play-offs series. Het zal in ieder geval niet de laatste keer zijn,” vertelt hij.

Zaterdagavond: wedstrijd Eaters Limburg

Zaterdagavond is de Elfstedenhal het decor voor de topper in de BeNe-League tussen UNIS Flyers en Microz Eaters Limburg. Ook de Limburgers hebben een intensieve week gehad, met drie wedstrijden tegen Hijs Hokij Den Haag. Nason verwacht niet dat het drukke programma invloed heeft op de wedstrijd. ,,Er hangt veel vanaf of ze de derde wedstrijd in de halve finales (Geleen verloor, red.) winnen of verliezen. Dat heeft invloed op de gemoedstoestand. Misschien zijn wij iets frisser, omdat wij geen midweekse wedstrijd hadden. Maar Eaters heeft een goed team en zal scherp aan de wedstrijd beginnen,” weet Nason.

Wees erbij in de Elfstedenhal!

Kom zaterdagavond naar de Elfstedenhal in Leeuwarden om UNIS Flyers aan het werk te zien tegen Eaters Limburg. Face-off is 20.30 uur. Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar, dus bestel je toegangskaarten in de voorverkoop via VanPlan (klik hier).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht