Na een seizoen zonder wedstrijden kan UNIS Flyers zich dit weekend eindelijk weer opmaken voor 3 x 20 minuten ijshockey. Zaterdagavond oefent de ploeg in Eindhoven tegen de Kemphanen. Een dag later speelt UNIS Flyers om 18.00 uur tegen Hamburg Crocodiles in Thialf.

Na twee weken volop ijs- en krachttrainingen gaat UNIS Flyers dit weekend werken aan haar wedstrijdritme. Hoofdcoach Mike Nason kijkt er naar uit om zijn ploeg weer aan het werk te zien tijdens een wedstrijd. Tegenstanders zullen Eindhoven Kemphanen en Hamburg Crocodiles zijn. Direct twee goede tegenstanders en daar heeft UNIS Flyers bewust voor gekozen.

Eindhoven Kemphanen-uit

In Eindhoven staat zaterdagavond om 18.45 uur het eerste duel gepland. De tegenstander is Eindhoven Kemphanen, één van de titelfavorieten in de Nederlandse Eerste Divisie. . Het team staat onder leiding van Larry Suarez. Een ervaren ijshockeycoach die in het verleden ook trainer is geweest van Tilburg Trappers en diverse teams in Duitsland. Diverse spelers van Eindhoven hebben ervaring in de BeNe-League. De bekendste namen zijn goalie Deniz Mollen en aanvaller Mike Verschuren. De Slowaakse aanvaller Veres geldt als een echte goaltjesdief.

Crocodiles Hamburg-thuis

Om 18.00 uur begint zondag het tweede oefenduel voor UNIS Flyers in Thialf. Het Duitse Oberliga team Crocodiles Hamburg komt dan op bezoek. Hamburg eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Oberliga. Verscheidene spelers hebben ervaring in de DEL, het hoogste Duitse niveau. Norman Martens speelde 142 wedstrijden voor Berlijn en Ingolstadt. In de aanval speelt de 33-jarige Canadees Harrison Reed. Hij beschikt over veel ervaring in de American Hockey League en speelde o.a. bij Straubing in de DEL en op het hoogste niveau in Noorwegen. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier te koop.

Coronamaatregelen

Alleen in combinatie met jouw coronatoegangsbewijs (in de coronacheck app of geprint via www.coronacheck.nl) en een geldig ID-bewijs is het vanwege geldende maatregelen mogelijk om de (thuis)wedstrijden te bezoeken. Daarnaast blijft het advies om bij klachten thuis te blijven.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht