UNIS Flyers was uiterst dicht bij een sensationele zege op Hijs Hokij Den Haag. Een powerplaygoal vlak voor tijd (1-1) redde Den Haag in de Uithof, waarna de gastheren in noodzakelijke serie penaltyshots alsnog wonnen en in de best of five-serie een 2-1 voorsprong namen.

Het was typisch Mike Nason. Of hij ziek was van de nederlaag, of hij vreselijk baalde van het vlak voor tijd weggeven van de 1-0 voorsprong, of hij Yan Turcotte vervloekt had toen hij een op zijn zachtst gezegd domme straf incasseerde waarna Den Haag met nog exact 2 minuten en 1 seconde de 1-1 maakte?

 ,,No, nothing of that’’, antwoordde Mike Nason. De UNIS Flyers-coach verklaarde zich nader. ,,In deze fase van het seizoen moet je alleen maar positief zijn. We hebben als team weer een hele goede wedstrijd gespeeld. We hebben nog meer dan vrijdag in het eerste duel laten zien dat we uit bij Den Haag kunnen winnen. En ik heb altijd gezegd dat we een all the way-serie gingen krijgen. Met ons dan als grootste kanshebber om de titel te pakken. Dat heb ik na afloop de jongens weer verteld.’’

Nason zal tijdens de twee laatste trainingen van het seizoen, donderdag en vrijdag in Thialf, nog wel even bij Yan Turcotte en Ronald Wurm gaan buurten.

Turcotte vergat dinsdagavond vlak voor tijd even dat de 1-0 voorsprong veel belangrijker was dan het beschermen van de uitblinkende goalie Sjoerd Idzenga. Turcotte zocht de confrontatie met Viktor Sjodin en dat leverde Den Haag een powerplay op.

Waar UNIS Flyers daarvoor met een uitstekende penaltykill overeind bleef, capituleerden de hardwerkende Heerenveense ‘killers’ nu toch. Joey Oosterveld scoorde de 1-1 en sleepte daarmee een feitelijk onverdiende overtime uit het vuur.

UNIS Flyers zag de zo gewenste en verdiende uitzege door de vingers glippen. Want eerlijk is eerlijk, de mannen van Nason en diens assistent Dennis Schreur speelden wederom een uitstekende wedstrijd en hadden de wedstrijd moeten winnen.

Kevin Nijland verschafte UNIS Flyers die kans door met nog dik acht minuten te spelen in een schitterende breakaway met Aldo van Aalderen de 1-0 voor de Heerenveners te scoren. Dat bleek helaas toch niet genoeg en uiteindelijk moesten penaltyshots de beslissing brengen.

Daarin misten de eerste vijf spelers niet, waarna Ronald Wurm voor UNIS Flyers de stand weer gelijk moest trekken. Wurm, nota bene opgegroeid in de Haagse Uithof, zag Den Haag-goalie Fabian Schotel als winnaar in de een op een van het ijs stappen. En met hem dus het hele team van Chris Eimers.

De voormalig coach van UNIS Flyers zal toch wat moeten verzinnen. Zijn team won dan wel, maar krijgt het zichtbaar telkens moeilijker tegen de Friese titelverdediger. ,,Er ligt druk bij ons voor het vierde duel van zaterdag in Thialf, maar er ligt misschien nog wel meer druk bij hun. Want zij weten een ding zeker, dat vijfde duel op zondag willen ze niet meer. Dan weten ze dat wij uiteindelijk als grote winnaars De Uithof verlaten. Daar ben ik van overtuigd’’, voorspelde Nason.

Deel dit bericht