UNIS Flyers speelde dit weekend twee keer tegen Zoetermeer Panters in de bekercompetitie. Op vrijdag was UNIS Flyers gastheer in eigen Thialf, waar goalie Martijn Oosterwijk een shutout noteerde (5-0). Zaterdagavond pakte het team van coach Mike Nason wederom de volle buit tegen Panters, dit keer in Zoetermeer: 3-7. 

Hoofdcoach Mike Nason verwachtte voorafgaand aan deze twee wedstrijden een lastig weekend tegen Zoetermeer Panters. Vrijdagavond in het eigen Thialf liet UNIS Flyers, met een handvol afwezigen, direct zien dat ze de punten in eigen huis willen houden. Jasper Nordemann tekende al snel voor de 1-0. Lars den Edel en Roope Nikkilä breidden de score in de eerste periode nog verder uit.

Struggle

Pas in de derde periode viel er voor de 1400 aanwezigen weer wat te juichen. Opnieuw Lars den Edel haalde de trekker over voor de 4-0. De Finse aanvaller Nikkilä zorgde met een mooie solo voor het slotakkoord: 5-0. Voor Lars den Edel waren dit zijn eerste goals voor UNIS Flyers dit seizoen. ,,Het is wel lekker om weer te scoren. Die eerste van het seizoen is altijd een struggle. Dat is goed voor het zelfvertrouwen,” vertelt Den Edel.

UNIS Flyers heeft nu tegen alle Nederlandse teams minimaal één keer gespeeld. Echter zegt dat nog niet zoveel, vindt Lars den Edel. ,,Wij staan daar heel nuchter in. Bij sommige clubs is het verschil tussen uit en thuis best groot.” Na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar en uitstapjes naar Zweden en Verenigde Staten, keerde Den Edel weer terug op het Flyers nest. ,,Alsof ik niet ben weg geweest,” lacht Den Edel. ,,Er is qua club natuurlijk niets veranderd. Er zijn wat nieuwe spelers bij gekomen, maar dat klikt goed.”

Hattrick

Dat het onderling goed klikt, was ook zaterdagavond te merken. Op bezoek bij Zoetermeer Panters was vooral Kevin Nijland op dreef. Hij was met drie goals goed voor een hattrick. Ook Lars den Edel stond wederom op het scorebord. De overige treffers kwamen op naam van Jasper Nordemann, Roope Nikkilä en Trevor Hunt.

Komend weekend speelt UNIS Flyers wederom twee wedstrijden. Op vrijdagavond treedt UNIS Flyers aan tegen UltimAir Hijs Hokij, in De Uithof in Den Haag. Face-off is om 20.30 uur. Een dag later, zaterdagavond om 20.00 uur, is Thialf het decor voor de ontmoeting tussen UNIS Flyers en Snackpoint Eaters Geleen. Wil je hier bij zijn? Bestel alvast je tickets hier!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht