UNIS Flyers heeft zich geplaatst voor de halve finale in de playoffs van de BeNe-League. Hierin ontmoet UNIS Flyers een bekende: Hijs Hokij Den Haag. In een best-of-three serie wordt uitgemaakt wie zich plaatst voor de finale. Vanavond is de eerste wedstrijd in Den Haag (20.30 uur), zaterdagavond is Thialf het decor voor wedstrijd twee (20.00 uur). Bestel hier alvast je tickets!

In de kwartfinale schakelde UNIS Flyers Snackpoint Eaters Limburg uit over twee wedstrijden. In de 11stedenhal won het team na penaltyshots. Een dag later in Geleen werd met 4-1 gewonnen. Coach Mike Nason is blij met de twee winstpartijen, maar zag in de 11stedenhal ook verbeterpunten. ,,We gaven een aantal goals weg. Dat was niet nodig, maar aan de andere kant hadden we offensief een aantal goede shifts en kwamen we tot goede goals,” blikt Nason terug.

De intensiteit op trainingen is prima, volgens de coach. ,,De focus en de intensiteit zijn goed, maar we zijn al zo’n vier weken in playoffs bezig – inclusief de twee finales. We moeten goed bezig blijven en dit voortzetten.”

Vers in het geheugen

Zaterdagavond kan dus mogelijk al de beslissing vallen in de halve finale. Mike Nason kijkt uit naar de ontmoeting met Hijs Hokij, de ploeg die UNIS Flyers twee keer wist te kloppen in de eerdere finales. ,,Het belang van deze wedstrijd spreekt voor zich. Iedereen weet wat er op het spel staat,” begint Nason. ,,We speelden recentelijk nog tegen Den Haag. Het zit nog vers in het geheugen.”

Nason is blij met de progressie van zijn team dit seizoen. ,,Het is een proces. We hebben een groep jongere jongens. Zij ontwikkelen zich sterk. Ze groeien. Ze ervaren hoe het is om op dit niveau te spelen. We hebben een positief gevoel. Dat willen we vasthouden.”

In de vorige finales, om het Nederlands kampioenschap en de Nederlandse beker, won Den Haag telkens met maar één goal verschil. ,,Ik denk dat we uit de penaltybox moeten blijven. We moeten de ref niet de kans geven om de hand op te steken. Daarnaast denk ik dat de derde periode belangrijk is. Daarin moeten we veel energie geven en druk houden op de defensie van Den Haag. We weten wat ons te doen staat,” besluit Nason.

Tickets, tickets, tickets!

Deze halve finale wil je niet missen. Het gaat nu om de prijzen. Wie plaatst zich voor de finale? Wil je zaterdagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,00, voor volwassenen is de ticketprijs € 16,50. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Steun het team en moedig UNIS Flyers aan! Tot zaterdag!

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht