UNIS Flyers heeft goede zaken gedaan in de BeNe-League Cup. Vrijdagavond won het team van coach Mike Nason met 4-1 op bezoek bij Neuwied. Zaterdagavond versloeg UNIS Flyers met 8-3 Chiefs Leuven, en daardoor mocht het 6 punten bijschrijven bij het puntentotaal. 

Vorig weekend verloor UNIS Flyers nog twee wedstrijden. Dit keer was UNIS Flyers overtuigend in beide wedstrijden. Aanvaller Tom Speel zag een duidelijk verschil tussen beide weekenden. ,,De twee nederlagen van vorige week heeft ons wakker gemaakt. We hebben afgelopen week goed getraind en tegen Neuwied en Chiefs Leuven hebben we in beide wedstrijden hard gewerkt. Dan zie je dat het wel lukt.”

Zelfvertrouwen

Tom werd anderhalve week terug 19 jaar en is de benjamin van het team. Tegen Chiefs Leuven nam hij de eerste goal voor zijn rekening. ,,Goals maken is natuurlijk leuk en goed voor het zelfvertrouwen,” vertelt hij. De winst tegen Neuwied was belangrijk, vond hij. Het is de verste uitwedstrijd van dit seizoen. ,,Zes uren in de bus is best lang. Je hebt er al een hele dag op zitten als je aan de wedstrijd begint.” In die wedstrijd nam UNIS Flyers een voorsprong via Lowie Vreys en Jasper Nordemann. Twee goals van Jesse Barwell zorgden voor het viertal.

Het team van UNIS Flyers kwam vrijdagnacht pas rond 04.00 uur thuis. Amper zestien uur later mochten ze weer aantreden tegen Chiefs Leuven in Thialf. In totaal werd er acht keer gescoord door UNIS Flyers, met opvallend veel verschillende doelpuntenmakers en assistsgevers. ,,De goals kwamen inderdaad als warme broodjes,” lacht Tom. Mike Collard en Jesse Barwell kwamen allebei twee keer op het scorebord. Ook Jasper Nordemann, Tijs Vreys en Kenny Welles wisten het net te vinden tegen Chiefs Leuven.

Rol

Dit seizoen heeft Tom een andere rol dan vorig jaar. Tom speelt dit seizoen als center in de derde en soms tweede lijn maar ook op de powerplay en penaltykill krijgt hij regelmatig ijstijd. ,,Hard werken is het belangrijkste,” beaamt hij. ,,Dit seizoen wordt er wat meer van mij verwacht en krijg ik meer ijstijd. We proberen als team steeds constanter te spelen en goed druk te blijven houden op de tegenstander. Tegen Neuwied en Chiefs ging dat heel prima,” besluit hij.

Volgende speelronde

Volgend weekend staan er twee krakers op het programma. Op zaterdag komt UltimAir Hijs Hokij naar Thialf (20.00 uur). Tickets voor die wedstrijd koop je alvast via Ticketpoint. Op zondag gaat de uitwedstrijd naar België, waar Bulldogs Liège om 19.30 uur de tegenstander is.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht