De aanval van UNIS Flyers wordt komend seizoen versterkt met Henri Ruotsalainen. De 29-jarige Finse aanvaller speelde de afgelopen drie seizoenen in Frankrijk, waarvan de laatste twee in Marseille.

Naast topschutter Roope Nikkilä, heeft UNIS Flyers wederom toegeslagen op de Finse spelersmarkt. Henri is blij dat hij komend seizoen voor UNIS Flyers mag spelen. ,,Ik heb met Pippo Limnell gesproken en met coacht Mike Nason. Ik hoorde alleen maar goede dingen over de club, en dat er meerdere Finse spelers voor de club hebben gespeeld – en nu nog steeds spelen. Uiteindelijk was het een gemakkelijke beslissing,” lacht Henri.

Hij kent zowel Pippo als Roope uit eerdere competities, geeft hij aan. ,,Ik heb Pippo nooit ontmoet, maar toen ik voor HIFK in de jeugd speelde, heb ik Pippo daar wel eens op de club gezien. Hij heeft daar ook in de jeugd gespeeld. Maar toen ik berichtje van hem kreeg over UNIS Flyers, was het wel grappig om hem nu weer te treffen. En volgens mij heb ik wel eens tegen Roope in de Finse League Mestis gespeeld. Ik ken hem niet persoonlijk, maar had wel over hem gehoord.”

Zowel Henri als Roope hebben een verleden in de Franse competitie. Maar daar hebben ze niet tegen elkaar gespeeld. ,,Nee. Dat was het corona-jaar. Toen was de Franse competitie opgedeeld in Noord en Zuid. Roope speelde toen in Noord, en ik in Zuid.”

Henri heeft genoten van zijn tijd in Frankrijk. ,,Het was mijn eerste keer in het buitenland. Ik vond het erg leuk, vooral in Marseille had ik het goed naar mijn zin. We wonnen daar ook het kampioenschap, dus dat maakt het extra speciaal.”

De Finse aanvaller kan zowel op de center-positie uit de voeten, als ook op de winger. ,,Ik ben een energieke speler, ik geef nooit op. Ik houd ervan om energie in het spel te gooien, en ik vind het leuk om zowel defensief als aanvallend mijn steentje bij te dragen,” vertelt Henri.

,,Ik kijk uit naar mijn tijd bij UNIS Flyers. Het is een nieuwe competitie voor mij, een nieuwe omgeving en een nieuwe stad. Ik heb veel goede verhalen gehoord over UNIS Flyers en dat Thialf goede faciliteiten heeft en een mooie ijshockeybaan. En ook dat de fans geweldig zijn! Ik kijk er naar uit om de eerste training met UNIS Flyers te beginnen,” besluit Henri.

Deel dit bericht