Viktor Nordemann is ook komend seizoen terug te vinden in de defensie van UNIS Flyers. De 23-jarige geboren Amsterdammer begint aan zijn vierde seizoen in het shirt van UNIS Flyers, waar hij samen speelt met z’n oudere broer Jasper.

Viktor hoefde niet lang na te denken over een verlenging van zijn contract bij Flyers. ,,Ik loop hier alweer vier jaar (inclusief corona-jaar) rond. Ik ben erg op mijn plek in Heerenveen. In het team kan ik het met iedereen heel goed vinden, plus we hebben de laatste jaren een goed team. Dus er is geen reden voor mij om te zeggen ‘ik ga niet door’, lacht Viktor. ,,En hoe we vorig seizoen hebben afgesloten, verwacht ik dat we op hetzelfde tempo door gaan.”

Vorig seizoen sloten er een aantal nieuwe jongens aan in het team. ,,Dat was in het begin even wennen. Na de eerste twee maanden had iedereen wel door dat we een goed team hadden. En dat we konden winnen van teams waarvan men hogere verwachtingen hadden. Het is zuur dat we twee finales hebben verloren, maar misschien was dat wel nodig om uiteindelijk tot winst te komen in de BeNe-League,” legt Viktor uit.

Viktor roemt de sfeer in het team van UNIS Flyers. ,,Iedereen is gemotiveerd en iedereen heeft hetzelfde doel. Als je naar de training komt, zie je ook dat iedere speler graag wil winnen. Het maakt niet uit of dat dus een training is of een wedstrijd. Die mentaliteit klikt onderling goed. Ik denk ook dat het komt hoe Mike Nason en Jacco Landman ons coachen. Dat helpt ons ook heel erg,” vertelt Viktor.

Het is momenteel nog zomerperiode, maar het ijshockeyseizoen komt al snel dichterbij. Viktor bereidt ze daar al goed op voor. ,,Ik sta sowieso vijf dagen per week in de sportschool. Tot eind juni heb ik elke dinsdag en woensdag in Amsterdam op het ijs gestaan met veel jongens met wie ik ooit ben begonnen met ijshockey.”

Wat hij het komende seizoen kan verwachten, is nog gissen vindt Viktor. ,,Ik denk dat we in ieder geval wat tijd nodig hebben, omdat er een paar jongens nieuw bij komen. Ik denk dat we wel weer een goed team hebben, maar dat moet je eerst wel waarmaken.”

Afgelopen seizoen pakte Viktor met regelmaat wat strafminuten. ,,Ik moet ook mijn eigen spel maken,” lacht hij. ,,Soms word ik in het moment meegetrokken en pak ik domme straffen. Maar het hoort ook een beetje bij mij om op het randje te spelen. Maar ik wil het seizoen in ieder geval goed beginnen, en dan daarop verder bouwen,” besluit Viktor.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht