Na ruim anderhalf jaar zonder ijshockey is de kogel door de kerk. Vanaf medio oktober start een nieuw ijshockeyseizoen waarin ook UNIS Flyers deelneemt. Komend seizoen nemen naast UNIS Flyers ook Den Haag, Zoetermeer en Geleen deel aan de Nederlandse bekercompetitie.

De BeNe-League bestaat komend seizoen uit acht teams. Naast de genoemde Nederlandse clubs, sluiten Herentals, Luik, Leuven en Mechelen aan. Wanneer de competitie precies start, wordt in de komende periode bekend gemaakt. UNIS Flyers is in ieder geval verheugd om weer in competitieverband te kunnen trainen en spelen. In de komende weken krijgt de selectie van hoofdcoach Mike Nason van UNIS Flyers verder vorm.

Voorzitter Henk Hoekstra is blij met de aanstaande start van de competitie. ,,Het zijn voor de sport 18 moeilijke en hectische maanden geweest, vooral om de sport op niveau overeind te houden in dit Corona tijdperk. Wij zijn blij dat het gezonde verstand toch heeft gezegevierd en dat wij in september weer kunnen beginnen met de voorbereiding. Zonder ieders steun van sponsors, supporters, vrijwilligers en spelers was het niet mogelijk geweest om weer te beginnen. Ik hoop dat wij de komende tijd weer mogen gaan genieten van het spelletje met een team dat de strijd weer aangaat en hopen dat wij een ieder weer in ons Thialf mogen begroeten met weinig restricties, want de sport bindt ons,” aldus de voorzitter van UNIS Flyers.

Voor nieuws over de ontwikkelingen van het nieuwe ijshockeyseizoen en over het samenstellen van de selectie voor komend seizoen, houd de website en socials van UNIS Flyers in de gaten.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht