In een verre van hoogstaande partij ijshockey deed UNIS Flyers zaterdagavond wat het moest doen: winnen van Mechelen Golden Sharks. De 7-1 zege was de remedie op de pijnlijke uitschakeling in de beker. Ahoud Devils Nijmegen hield de Heerenveners woensdag immers uit de bekerfinale.

Mike Nason had alle begrip voor zijn mannen. ,,Het dreunt toch even na, de teleurstelling was groot na de onnodige uitschakeling’’, vertelde de coach van UNIS Flyers.

Hij had zijn mannen op de vrijdagtraining, na de vrije donderdag, vooral veel een op een-duels uit laten vechten. ,,De frustratie er een beetje uithalen.’’ Nason verwachtte ook voor zaterdag geen topprestatie. ,,Winnen, dat was de enige opdracht.’’

Draad oppakken

Dat deed de thuisploeg in de Leeuwarder 11-Stedenhal zonder bovenmatige inspanning. Na een zeer matige eerste periode stond ert tegen de Belgische laagvlieger in de BeNe-League slechts 1-0 op het scorebord. Adam Bezak was de doelpuntenmaker voor UNIS Flyers.

,,We hebben elkaar in de eerste pauze wel even gezegd dat we iets meer moesten brengen om het onszelf niet te moeilijk te maken’’, bekende captain Tony Demelinne. Het resulteerde in een scherper begin van de tweede periode. Binnen tien minuten stond er 6-0 op het scorebord en de wedstrijd beslist.

Het logische gevolg was dat er een tandje lager werd geschakeld en het laatste half uur weinig te genieten viel voor de trouwe volgers van UNIS Flyers. Uiteindelijk eindigden de teams met een 7-1 eindstand.

De winst kwam voor Nason als geroepen. ,,De draad weer oppakken met een overwinning is toch het beste middel om een teleurstelling te verwerken. We willen zo hoog mogelijk eindigen om thuisvoordeel te hebben in de play offs’’, zei Nason.

Volgende duels

Dat doel is nog altijd uiterst reëel. Cruciaal wordt de ontmoetning over twee weken met Herentals. De Belgen hebben een verliespunt meer dan UNIS Flyers en zullen er in Leeuwarden alles aan doen om de Heerenveners pootje te lichten. ,,Maar eerst zaterdag thuis Zoetermeer en zondag naar Tilburg. Daar punten tegen verspelen zou een enorme streep door de rekening zijn’’, aldus Nason. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht