UNIS Flyers is zaterdag prijsloos uit het seizoen 2017-’18 gestapt. In Thialf werd het vierde duel in de best of five-serie van de BeNe-Leaguefinale verloren. Hijs Hokij Den Haag won geflatteerd met 1-5 (0-0, 0-2, 1-3) en besliste met die zege de serie. 

Wat is je doelstelling als je in het vorige seizoen alle drie de grote prijzen hebt gewonnen. Wat leg je jezelf op als je als bekerhouder, landskampioen en winnaar van de BeNe-League aan een nieuw seizoen begint.

,,We hadden gezegd dat we graag een prijs wilden winnen’’, vertelt Mike Nason nog maar eens. ,,Meedoen om de prijzen. Uiteindelijk staan we met lege handen, maar toch denk ik wel dat we aan onze eigen verwachtingen voldaan hebben.’’

Het was een realistische conclusie. UNIS Flyers speelde drie finales. In alle gevallen was Den Haag de opponent. En in alle gevallen ging de prijs ook mee naar de Hofstad. De beker deed uiteindelijk het meeste pijn. In Den Haag werd op beschamende wijze met 7-3 verloren. ,,Dat was wel onze wake-up call’’, bekende Yan Turcotte.

De robuuste verdediger gaf toe dat UNIS Flyers tot en met die partij in februari een zeer matig seizoen draaide. Pas vanaf die afstraffing werd het de spelers van de Heerenveense club duidelijk dat je niet louter op in het verleden behaalde resultaten kon leunen.

Een inhaalslag werd gemaakt, maar ongestraft een half seizoen niet het maximale geven in trainingen en wedstrijden lukt niet. De finale van de Final Four, om de landstitel, werd onnodig en nipt met 1-0 verloren. ,,Benutten we de kansen in die finale, dan winnen we zelf met behoorlijke cijfers’’, wist UNIS Flyers-captain Tony Demelinne nog.

Het was uiteindelijk het verhaal van dit seizoen. Kansen niet afmaken, goals op belangrijke momenten verzuimen te scoren. Gebrek aan scherpte in de afwerking. Het euvel brak UNIS Flyers uiteindelijk ook in de finale van de play offs op.

Kansen genoeg om Den Haag deze derde titel afhandig te maken, om de serie te winnen en dus alsnog aan de eigen doelstelling te voldoen. Maar het zat er net niet in, wist ook Mike Nason. ,,We hebben een geweldige serie gespeeld, maar hebben ook deze verloren op het vergeten te scoren.’’

Toch is Nason trots en tevreden. ,,We hebben ons opgericht na de bekernederlaag. Het team heeft laten zien dat ze tot de beste van Nederland behoort. Maar een prijs heeft het niet opgeleverd. Ik denk wel dat we een prijs verdiend hadden, maar zo werkt het niet in de sport. Vanaf nu is het weer vooruitkijken naar volgend seizoen. Een mooie uitdaging.’’

Deel dit bericht