Het is UNIS Flyers niet gelukt om in eigen huis het kampioenschap van de BeNe-League te winnen. Bulldogs Liège won in Thialf met 0-3, en trekt daarmee de stand in de best-of-three serie naar 1-1. Een derde wedstrijd is dus noodzakelijk. Deze wordt dinsdagavond gespeeld in Luik om 20.00 uur. 

Het overwicht van UNIS Flyers in de wedstrijd tegen Bulldogs Liège betaalde zich helaas niet uit in goals voor de Friese formatie. De schotenverhouding was maar liefst 43-18, in het voordeel van UNIS Flyers. Echter ontbrak het aan dat stukje geluk wat soms nodig is om tot een doelpunt te komen. Bulldogs Liège scoorde in alle drie periodes één keer.

Aanvaller Marc Nijland, die zijn verjaardag niet kon bekronen met het binnenhalen van het kampioenschap, stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ,,Ik vond ons beter spelen, maar het ontbrak misschien aan de wil om te winnen. Natuurlijk wilden wij vandaag winnen, maar die wil was bij hen meer aanwezig. Je zag aan Luik dat zij écht moesten winnen.”

Pech

Thialf was goed gevuld en UNIS Flyers werd gesteund door massaal toegestroomde fans. Zij zagen kans op kans voor UNIS Flyers, maar het lukte telkens net niet. ,,Misschien was het de spanning. Die voelde je wel. We hebben dit seizoen al een paar finales gespeeld, dus we weten wat dat inhoud. Misschien was het pech, maar hij ging er vandaag simpelweg niet in,” verzucht Marc.

Komende dinsdag stapt UNIS Flyers in de bus naar Luik, waar om 20.00 uur de beslissende wedstrijd plaatsvindt. Degene die dan als winnaar van het ijs stapt, pakt het kampioenschap in de BeNe-League. ,,De wil om alles te geven moet er dan zijn. Vandaag vond ik ons beter, dat moeten we ook dinsdag weer laten zien,” besluit Nijland.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht