De ijshockeyers van UNIS Flyers verloren afgelopen weekend de bekerfinale tegen Hijs Hokij Den Haag met 2-1 na overtime. Een domper voor het team van coach Mike Nason, die z’n team deze week klaar stoomt voor wedstrijden tegen Mechelen Golden Sharks (zaterdag, uitwedstrijd) en Bulldogs Liège (zondag, 17.30 uur in Thialf).

Nason blikt nog even terug op de verloren bekerstrijd tegen Den Haag. ,,Ik vond dat we een goede wedstrijd speelden, maar maakten de goals niet. We hebben wel vertrouwen aan die wedstrijd overgehouden, maar de teleurstelling was groot.”

Rocky-films

Deze week heeft de coach zich vooral gericht op het terug brengen van plezier en nieuwe energie. ,,Geen intensieve trainingssessies, maar wat meer de nadruk op plezier en onderlinge samenwerking. Het is onderdeel van sport dat je ook wedstrijden kunt verliezen. Dan kun je alle one-liners uit de Rocky-films erbij halen om de groep weer te motiveren,” lacht Nason.

Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. ,,Het is belangrijk dat we gefocust de wedstrijd in gaan, goed starten. De wedstrijden tegen Mechelen zijn close games, en de drie punten voor de ranking zijn belangrijk.” Op zondag komt koploper Bulldogs Liège naar Thialf. ,,We hebben een kort nachtje door de late terugkomst uit Mechelen. Maar we moeten klaar zijn voor ze. Door blijven gaan en hopen dat we in de rankings dichterbij kunnen komen,” besluit Nason.

Tickets voor wedstrijd tegen Luik zondagmiddag

Wil jij zondagmiddag om 17.30 uur genieten van een schitterende ijshockeywedstrijd? De topper UNIS Flyers tegen Bulldogs Liège start dan in Thialf. Hier wil je bij zijn! Tickets bestel je alvast online via VanPlan.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht