Het spel tegen Amsterdam Tigers was zeer matig, het resultaat was top. In deze notendop viel de kwartfinale van de play offs van de BeNe-League te omschrijven. UNIS Flyers won met 5-1 en 5-4 en plaatste zich zo met de minst mogelijke inspanning voor de halve finale, waarin vrijdagavond (20.00 uur) al in Thialf tegen Bulldogs Luik gespeeld wordt.

UNIS Flyers coach Mike Nason deed vrijdagavond een opmerkelijke ontboezeming. ,,Deze hele week ben ik bang geweest voor een nederlaag tegen Amsterdam. De nipt verloren finale tegen Den Haag om de landstitel had zichtbaar heel veel op het emotionele vlak gedaan met de ploeg. Ik was bang dat die klap nog niet goed verwerkt was.’’

Verwerkt was die onterechte nederlaag, na het spelen van de beste wedstrijd van het seizoen, zeker nog niet. Dat bleek zowel vrijdag in de eerste ontmoeting met Tigers en ook in de zondagse tweede clash was het voor de mannen van Nason zeer zwaar om het normale niveau te halen, laat staan het niveau waarmee Den Haag een week eerder bijna op de knieën gekregen was.

Vrijdag werd het uiteindelijk toch vrij eenvoudig 5-1 voor de Heerenveners. Na 10 minuten stond het al 3-0, waarna er een lange fase van uiterst matig spel volgde. Amsterdam verzuimde er te weinig van te profiteren, waardoor de eerste zege in de best of three-serie niet in gevaar kwam.

Dat was zondag wel anders. Amsterdam wist in de eerste periode zelfs een 2-0 voorsprong te nemen. Mede door drie treffers van Adam Bezak verzette UNIS Flyers in de tweede periode de bakens en kwam met 4-3 voor. Uiteindelijk besliste Yan Turcotte de mini-serie door na de 4-4 van Amsterdam de gamewinning goal te scoren.

,,We hebben gedaan wat we moesten doen in een play off: winnen’’, zei Nason. ,,Maar tegen Luik zal het anders moeten. Gelukkig weten alle spelers dat en zullen er ook op gebrand zijn het beste uit zichzelf te halen. Want tegen Luik zo matig spelen betekent honderd procent zeker uitschakeling.’’

En dat is iets wat koste wat kost voorkomen moet worden. UNIS Flyers begon het seizoen immers met de missie om minimaal een van de drie vorig seizoen gewonnen prijzen moest worden geprolongeerd. De beker en landstitel zijn inmiddels in Haags bezit. Rest de titel van de BeNe-League.

Tickets voor het eerste duel in de halve finale serie tegen Luik Bulldogs zijn online te bestellen. Klik hier!

Foto: Supportersvereniging Friesland Flyers

Deel dit bericht