UNIS Flyers mag weer zes punten bijschrijven in de bekercompetitie. Er was namelijk nog enige twijfel gezien de gestaakte wedstrijd van vrijdagavond tegen Cairox Hijs Hokij. Na de tweede pauze werd de wedstrijd gestaakt door referee Van Grinsven. De tussenstand was 4-2 in Fries voordeel. Volgens het spelregelhandboek zou dat de eindstand betekenen. Vandaag heeft het BeNeLeague-bestuur daar een definitieve uitspraak over gedaan en zijn de punten toegewezen aan het team van Mike Nason en Jacco Landman. Een dag later won UNIS Flyers in Thialf overtuigend van Zoetermeer Panters met 7-1.

Furieus

UNIS Flyers kwam tegen Cairox Hijs Hokij furieus uit de startblokken. Na iets meer dan vijf minuten stond er een 0-3 op het scorebord. Bezak, Limnell en Kevin Nijland waren de succesvolle schutters. Halverwege de eerste periode bracht Brent Janssen de score zelfs naar 0-4. Den Haag kwam nog terug tot 2-4 en was met een afgekeurde goal zelfs nog dichtbij 3-4.
Assistent-coach Jacco Landman zag een prima Flyers in Den Haag. ,,We begonnen erg goed,” begint Landman. ,,Binnen vijf minuten stonden we op 0-3 en wisselde Den Haag hun goalie. We hadden eigenlijk van Den Haag verwacht dat ze vanaf het begin volle bak zouden spelen. Pas in de loop van de eerste periode ging Den Haag meer alles-of-niets spelen, en kwamen ze terug in de wedstrijd. De tweede periode vond ik ons gelijkwaardig aan Den Haag.”

,,Flinke happen uit het ijs”

Landman was het volledig eens met de beslissing van de referee om de wedstrijd tegen Cairox Hijs Hokij te staken. De boarding was defect en de staat van het ijs was erg matig. ,,Er was iets met de boarding en over een meter of 10 waren flinke happen uit het ijs genomen. Dat was niet veilig meer,” zegt Landman, die blij is dat de ijshockeybond de zege aan Flyers heeft toegekend. ,,Den Haag is een concurrent van ons, dus ik ben blij dat we deze overwinning hebben gepakt.”

Goede overwinning

Zaterdagavond kwam Zoetermeer Panters op bezoek. Panters zag forward Ludek Skop afgelopen week terugkeren naar zijn vaderland Tsjechië wegens privé omstandigheden. Skop was vorig seizoen nog goed voor 53 punten in 26 wedstrijden. Defense Dusan Kmec werd als vervangende import gehaald. Vanaf het begin van de wedstrijd was Flyers de bovenliggende partij en kreeg Panters weinig kansen. Met de periodestanden 2-0, 1-0 en 4-1 liep Flyers uit naar een grote score. Pippo Limnell was met twee goals belangrijk, maar ook Jasper Nordemann kwam met twee assists en één goal op het scoreformulier terug. De overige goals kwamen van de stick van Kevin Nijland, Adam Bezak, Tony Demelinne en Ronald Wurm.

Jacco Landman was tevreden met de prestatie van Flyers tegen Panters. ,,Op papier waren we misschien de favoriet, maar dat moet je nog wel waar maken. We hebben een goede overwinning geboekt op Zoetermeer. We moesten de intensiteit hoog houden en dat hebben we prima gedaan,” besluit de assistent-coach.

Wedstrijden komend weekend

Aanstaande vrijdag ontvangt UNIS Flyers in Thialf Tilburg Trappers Toekomstteam. Wil je hierbij zijn? Bestel dan alvast tickets via VanPlan (klik hier). Face-off is om 20.00 uur. Zondagmiddag gaan de manschappen van Nason en Landman op bezoek bij Microz Eaters Geleen. Die wedstrijd start 19.00 uur.

Deel dit bericht