De ijshockeyers van UNIS Flyers zijn na 7 wedstrijden nog steeds ongeslagen in de bekercompetitie van Nederland. Na de winst op Microz Eaters Limburg (5-2) van vrijdag was de halve finale voor de Friezen al zeker. Zaterdagavond pakte UNIS Flyers ternauwernood de winst in Zoetermeer: 6-5.

De winst op Microz Eaters Limburg deed het vertrouwen van het team van coach Mike Nason goed. UNIS Flyers was grotendeels heer en meester in Thialf. Pas in de tweede periode werd dat in de score uitgedrukt. Door twee goals van Marc Nijland en één van Ronald Wurm ging UNIS Flyers met een 3-1 voorsprong de tweede pauze in. In de laatste periode breidde Trevor Petersen en Pippo Limnell de score verder uit naar 5-1. Akim Ramoul zorgde nog voor de 5-2.

Man van de wedstrijd was Marc Nijland. De aanvaller, geboren en getogen in Heerenveen, was vooral in de tweede periode een plaag voor de defensie van Eaters Limburg. Zijn tweede goal was een juweeltje, na een prachtige solo door het verdedigingsvak van Eaters. ,,Ik was eigenlijk verbaasd dat ik zoveel ruimte kreeg,” blikt Nijland na afloop terug. Zijn schot verdween loepzuiver in de hoek.

Pushen

De pas 22-jarige forward zag tegen Eaters Limburg een gemotiveerd UNIS Flyers aan het werk. ,,Wij waren de bovenliggende partij vandaag. We hadden veel snelheid en werkten hard. Daar trainen we wekelijks op. Je merkt dat we elkaar goed weten te motiveren. De oudere spelers pushen de jonge spelers, en daarmee bereiken we telkens een hoger niveau,” vertelt Marc.

Over zijn eigen spel dit seizoen is hij tevreden. ,,Het gaat steeds beter. Ik voel me goed. Deze lijn wil ik graag doorzetten.” Het team manifesteert zich tot nu toe uitstekend. Maar Marc tempert enigszins de verwachtingen. ,,We hebben geen druk. We moeten gewoon lekker ons eigen spel blijven spelen. Ik heb wat dat betreft ook geen directe verwachtingen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is het belangrijkste. Ons vizier gaat nu weer op de volgende wedstrijd.”

Zoetermeer

Die volgende wedstrijd was zaterdagavond tegen Zoetermeer Panters. UNIS Flyers had het lastig tegen de opponent. Na een 0-1 achterstand zorgde Adam Bezak en Trevor Petersen voor een 1-2 voorsprong in de eerste periode. In de tweede periode kwam Zoetermeer langszij: 2-2. In de derde periode werd het kat en muis. UNIS Flyers kwam telkens op voorsprong, maar zag de thuisclub iedere keer terug komen. Zoetermeer kwam twee minuten voor terug tot 5-5. Maar Juha Kiilholma zorgde 44 seconden voor tijd voor de winnende treffer: 6-5.

Tickets volgende week zaterdag

Komend weekend staat UNIS Flyers opnieuw twee fantastische wedstrijden te wachten. Vrijdagavond gaat de ploeg van Mike Nason op bezoek bij Select 4-u Devils Nijmegen. Zaterdagavond komt Select 4-u Devils Nijmegen naar Thialf. Wil jij hier bij zijn? Puck drop om 20.00 uur. Koop je tickets via VanPlan.

Foto: Margo Mulder

 

Bekijk meer UNIS Flyers video’s

Deel dit bericht