UNIS Flyers is de BeNe-League begonnen met een winst- en verliespartij. Zaterdagavond werd in Thialf met 7-2 gewonnen van HYC Herentals, terwijl een dag later in Geleen nipt met 1-0 werd verloren van Snackpoint Eaters Limburg. 

Zaterdagavond begon UNIS Flyers het nieuwe seizoen uitstekend. In Thialf ontmoette het team van coach Mike Nason het Belgische HYC Herentals. In het verleden waren de duels tussen beide clubs telkens close. Maar dit keer was het verschil redelijk groot. UNIS Flyers trok aan het langste eind en won met 7-2.

Aan de hand van de twee Finnen in Friese dienst werd de overwinning in de wacht gesleept. Roope Nikkilä was met twee goals belangrijk, maar ook Henri Ruotsalainen stond met één goal en drie assists prominent op het wedstrijdsheet. Laatstgenoemde is pas een week of vijf in Heerenveen, maar heeft het hier goed naar zijn zin. ,,Het voelt echt als thuis. De plaats Heerenveen is te vergelijken met mijn geboortedorp. De mensen zijn heel vriendelijk, en mijn teamgenoten hebben me goed opgevangen. Daardoor was het aanpassen heel gemakkelijk,” vertelt Henri na afloop.

Ook op het ijs voelt Henri zich als een vis in het water. In zijn eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek, werd hij direct gekroond tot ‘Man of the match’. ,,Het is leuk hier. Je traint elke dag op deze ijsbaan, dan is het geweldig om hier ook je wedstrijden te spelen. In de eerste periode hadden wij het lastig, maar in de tweede en derde periode ging het beter,” blikt hij terug.

Zowel op de powerplay als op de penalty-kill was Henri samen met zijn landgenoot Roope Nikkilä op het ijs te vinden en beide heren weten elkaar gemakkelijk te vinden. ,,We spelen in verschillende lijnen, maar ik voel wel een chemie met Roope,” geeft Henri toe. ,,Buiten ijshockey zijn we ook vrienden, en op het ijs gaat het steeds beter. Op training kijk ik veel naar Roope, en probeer van hem te leren. Hij is topscorer van het afgelopen seizoen, en zijn schot is fenomenaal. We voelen elkaar steeds beter aan,” vertelt Henri.

Komend weekend

Aanstaande zaterdagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Mechelen Golden Sharks (20.30). Zondagmiddag speelt UNIS Flyers in Thialf. Om 17.30 uur is de face-off  voor de wedstrijd tegen Liège Bulldogs. Wil je hierbij zijn? Reserveer dan alvast je tickets online via VanPlan!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht