Vanaf volgend seizoen voegt Trevor Petersen zich bij de selectie van UNIS Flyers. De 24-jarige Canadees komt over van Brest Albatros Hockey, uitkomend op het tweede ijshockeyniveau in Frankrijk. Met Petersen haalt UNIS Flyers een gemakkelijk scorende powerforward binnen die de ploeg van coach Mike Nason van meer scorend vermogen moet gaan voorzien.

Geen ‘nee’ zeggen

Momenteel is Trevor Petersen terug in zijn thuisland Canada, in Toronto. Dat is zijn thuis. Trevor heeft net zijn eerste seizoen als professioneel ijshockeyer achter de rug. Die ervaring deed hij op bij Brest Albatros Hockey in Frankrijk. Komend seizoen reist Trevor af naar Heerenveen, en hij heeft er zin in. ,,Ik heb voor UNIS Flyers gekozen omdat ik vind dat het team een win-cultuur heeft. Ik wil graag deel uitmaken van een team dat voor kampioenschappen speelt. Ik heb goede verhalen gehoord over de organisatie, de spelers maar ook de fans. Ik ben een keer eerder in Nederland geweest en ik vind het een prachtig land. De mensen waren heel aardig voor me. Kortom; het klinkt allemaal heel erg goed, dus kon ik geen ‘nee’ zeggen tegen UNIS Flyers,” vertelt Trevor.

Hij kent de recente resultaten van UNIS Flyers. ,,Ik weet dat ze de playoffs finale hebben verloren, maar hopelijk kan ik het team volgend seizoen helpen om dat te veranderen,” klinkt het strijdvaardig. “Ik heb gehoord dat UNIS Flyers veel gepassioneerde fans heeft die elke wedstrijd komen kijken. Dus hopelijk kunnen we volgend seizoen samen een prijs vieren.”

Powerforward

Trevor Petersen is naar eigen zeggen een powerforward. ,,Ik ben een offensieve leftwinger of center, zonder mijn verdedigende taken uit het oog te verliezen. Ik ben een powerforward, die graag het spel maakt in het aanvalsvak met mijn inzicht en skills. Als ik de kans krijg, dan laat ik graag mijn heavy shot los. Ik vergelijk mezelf qua type speler met Auston Matthews van Toronto Maple Leafs,” zegt Petersen.

Hij kan niet wachten om zijn vaardigheden voor de Flyers-fans te tonen. ,,Hopelijk kan ik de fans vermaken met mijn goals, maar ook met mooie passes voor mijn teamgenoten. Ik ben een competitieve speler – zowel offensief als defensief. Ik zal alles in mijn macht gebruiken om het team te helpen om zo succesvol als mogelijk te zijn in elke wedstrijd.”

Nieuw hoofdstuk

Vorig seizoen kwam Trevor Petersen uit voor Brest Albatros Hockey in de Franse tweede league. ,,Afgelopen seizoen was mijn eerste seizoen als professioneel ijshockeyer, na mijn ijshockey-periode voor de universiteit in Toronto. Het spelen in Frankrijk was een fantastische belevenis. Ik heb veel mensen leren kennen en heb ervaringen opgedaan die ik voor de rest van mijn leven koester. Met Brest Albatros Hockey eindigden we als eerste in de competitie, maar helaas verloren we de halve finale in de playoffs. Ik heb een geweldige tijd gehad in Frankrijk. Nu kijk ik erg uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven, om te gaan spelen in Heerenveen,” zegt Trevor.

Hij is duidelijk in zijn verwachtingen bij UNIS Flyers volgend seizoen. ,,Mijn doel is om een prijs te pakken met het team. Ik koos vooral voor UNIS Flyers omdat ze een succesvolle historie hebben en nagenoeg elk jaar in de top van de competitie meedoen. Met mijn offensieve kwaliteiten hoop ik veel goals te maken, waarmee ik het team help om wedstrijden te winnen.”

Nederlandse woorden leren

Deze zomer gaat Trevor hard trainen om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. ,,Ik ben al gestart met de zomertraining. Bijna elke dag ga ik naar de sportschool om te trainen. Deze zomer wil ik hard trainen om fysiek perfect in orde te zijn als ik in augustus naar Heerenveen kom.” Maar uiteraard zoekt hij ook enige vorm van ontspanning op. ,,Ik houd ervan om in het weekend naar een cottage te gaan met familie en vrienden. Om daar met de boot op het meer te varen. Maar ook een potje football en frisbeeën, terwijl de zon schijnt, is heerlijk. En ik wil graag een paar Nederlandse woorden leren,” lacht Trevor.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Wil jij Trevor volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen is al gestart! Momenteel geldt er een extra korting op de seizoenkaarten. Deze early bird seizoenenkaarten zijn € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier op een seizoenkaart te bestellen.

Deel dit bericht