De ontknoping van de BeNe-League is aanstaande. Nog anderhalve week en dan is de eindrangschikking in de competitie bekend. Voor UNIS Flyers zijn het tien drukke dagen. Er staan namelijk vijf wedstrijden op het programma, waarvan drie in Thialf. Komend weekend is UNIS Flyers gastheer voor Hijs Hokij Den Haag (vrijdag) en reist de ploeg van hoofdcoach Mike Nason zaterdag af naar Amsterdam Tigers.

Gevulde scoresheets

Vorig weekend deed UNIS Flyers goede zaken voor het doelsaldo. Met uitslagen van 15-1 (tegen Tilburg Trappers Toekomstteam) en 19-1 (tegen Antwerp Phantoms) werden de scoresheets flink gevuld. Hoofdcoach Mike Nason is tevreden met de uitslagen en het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Voor ons waren het positieve wedstrijden. Veel jongens wisten te scoren. Dat geeft zowel zelfvertrouwen als ook vertrouwen in het team. Daarnaast was het goed voor de fitheid van de spelers en het wedstrijdritme. Een wedstrijd spelen is toch anders dan een training. De jonge jongens kregen in deze wedstrijden veel ijstijd.”

Het resultaat tegen Antwerp Phantoms liep wel erg hoog op, terwijl de Belgische club in het begin van dit seizoen keurige wedstrijden speelde tegen de hooggeklasseerde teams. ,,Ik denk dat het met het einde van het seizoen heeft te maken,” vertelt Nason. ,,Zij spelen nergens meer voor. Ze kunnen de play-offs niet meer halen. Het was voor hen mentaal lastig om zich op te laden. Daarnaast hadden ze te maken met enkele blessures, en konden zij het ons niet moeilijk maken.”

Hijs Hokij naar Thialf

Vrijdagavond speelt UNIS Flyers tegen Hijs Hokij Den Haag. Dat is de vijfde onderlinge wedstrijd dit seizoen. De Hagenezen wonnen één keer. UNIS Flyers stond drie keer aan de winnende zijde. Mike Nason kijkt uit naar het duel met Hijs Hokij Den Haag. ,,Ze verloren de bekerfinale. Misschien dat dat nog even doorwerkt bij ze. Maar zonder meer zullen ze enorm gedreven zijn om hier in Thialf te presteren. Het is van groot belang om direct goed de starten en de bovenliggende partij te zijn. We hebben in de afgelopen jaren al zo vaak tegen elkaar gespeeld, dus we kennen elkaar door en door. Het zal een vermakelijke wedstrijd worden voor de fans,” blikt Nason vooruit.

Amsterdam vecht voor play-offs

Nason reist met zijn team zaterdag naar Amsterdam Tigers, die vorige week nog verrassend won van koploper Herentals. ,,We zijn gewaarschuwd,” zegt Nason. ,,Amsterdam vecht voor een plek in de play-offs. Wij willen zoveel mogelijk punten verzamelen om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. Dan krijgen we een gunstige positie in de play-offs. In Amsterdam is het altijd lastig spelen. UNIS Flyers heeft het standaard moeilijk in Amsterdam. Wij moeten mentaal sterk zijn om in Amsterdam een goed resultaat te halen,” aldus Nason.

Kom naar goedgevuld Thialf!

Een topwedstrijd op vrijdagavond in Thialf. UNIS Flyers neemt het op tegen Hijs Hokij Den Haag! Deze wedstrijd mag je niet missen! Kom naar Thialf en koop je tickets alvast in de voorverkoop. Klik hier om de tickets te bestellen via VanPlan!

Extra aanbieding ijshockeyweekticket en/of familieticket!

Wil je gebruik maken van de fantastische actie voor de ijshockeyweek? Vrijdag (Hijs Hokij Den Haag), woensdag (HYC Herentals) en zaterdag (AHOUD Devils Nijmegen) speelt UNIS Flyers topwedstrijden in Thialf! Speciaal voor deze week heeft UNIS Flyers een spectaculaire aanbieding, want voor de prijs van twee wedstrijden kan je genieten van alle drie wedstrijden!

Volwassen betalen €27,50 voor deze drie topwedstrijden. Jeugd t/m 17 jaar kan voor €10,- genieten van alle wedstrijden en het familiebundel (2 volwassen + 2 jeugd) is slechts €55,-. Bestel je tickets hier!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht